DVV Verzekeringen Trofee ook in 2020-2021 een erg gevarieerd criterium

dvv2020cover
De DVV Verzekeringen Trofee voor het komende seizoen wordt meer dan ooit het klassement van enkele van de belangrijkste traditiecrossen en nieuwere, unieke evenementen. Het regelmatigheidscriterium opent meteen met 2 topklassiekers: de Koppenbergcross Oudenaarde en de Jaarmarktcross in Niel.

De Jaarmarktcross – een oerklassieker – maakt dus zijn op 11 november zijn rentree als klassementscross, tot grote tevredenheid van de gemeente Niel. De Koppenbergcross valt in 2020 uitzonderlijk op zaterdag 31 oktober, omdat 1 november een zondag is waarin een Wereldbekercross plaatsvindt. Vanaf 2021, wanneer 1 november niet op een zondag valt, keert de Koppenbergcross terug naar zijn vertrouwde stek op 1 november.

In combinatie met een aantal succesvolle recentere en unieke evenementen zal de DVV Verzekeringen Trofee een erg gevarieerd criterium opleveren. Eén van die sterke nieuwkomers dit seizoen was de Caps Urban Cross Kortrijk. De stad Kortrijk en Golazo verlengden intussen hun samenwerking voor de volgende vijf jaar en willen dat succes verder uitbouwen. 

Arne Vandendriessche, schepen van Sport en Economie van de Stad Kortijk: “Onder het motto ‘never change a winning team’ ben ik als schepen van sport verheugd dit topevent te kunnen verankeren in onze stad. De CAPS Urban Cross zorgt voor heel wat extra bezoekers. Goed voor onze lokale handel dus.” 

Ook de Brussels Universities Cross is zo’n nieuwe cross die er na twee seizoenen echt staat en afwijkt van het klassieke crossparcours (op de campussen van de VUB en de ULB).

“Het enige dat nu nog moet gebeuren, is het exact toewijzen van de data aan enkele crossen die in de nieuwe kalender hun vertrouwde datum niet konden behouden”, vult Christophe Impens van Golazo aan. “We zoeken samen met de lokale overheden en de Belgische Wielerfederatie (KBWB) nu snel naar de best mogelijke data binnen wat ons is toegewezen. Eens dat rond is kunnen we onze volledige veldritkalender voor 2020-2021 bekend maken.”

Deel dit bericht