Een tien voor (top-)sport en gezelligheid tijdens Athora Great Bruges Marathon

2_20040641_lachenmaarathon

Zo’n 6.000 lopers en wandelaars uit binnen- en buitenland kwamen op een zachte najaarsdag naar Brugge afgezakt voor de derde editie van de Athora Great Bruges Marathon.

Het startschot voor de marathon en de halve marathon werd voor het eerst gelijktijdig gegeven om de looptempo’s en piekmomenten van beide proeven beter op elkaar af te stemmen.

Tomas Debevere was met 1:10:27 de snelste op de halve marathon. Een andere Bruggeling, Stijn Dhaenekindt, werd tweede in 1:11:18, de Brit Ian Baily derde (1:13:41). 1:17:00 was de snelste tijd bij de vrouwen, opgetekend door de Duitse Julia Kümpers.

Op de marathon was de overwinning zoals verwacht voor olympiër Willem Van Schuerbeeck. Hij won in een marathon gevuld met liefst tweeduizend deelnemers. Aan de halve marathon namen drieduizend lopers deel, de andere deelnemers deden mee aan de wandelafstanden.

Alle (halve)marathonlopers kregen een heerlijk degustatiebordje en konden aan de finish de gezellige foodmarket bezoeken, waarvoor de organisatie samenwerkt met Hotel- en Toerismeschool Spermalie en The Foodmaker. De deelnemers van de 21K Walk werden onderweg getrakteerd op cava en Dumon chocolade, de wandelaars van de Family Walk mochten zich verheugen op een degustatiebordje onderweg tijdens hun passage bij Spermalie en elke deelnemer (18+) mocht na de finish een Brugse Zot of Sportzot in ontvangst nemen.

Er liepen bij de deelnemers lopers en wandelaars uit 62 verschillende landen rond. De Fransen, Britten en Nederlanders spanden de kroon bij de buitenlandse deelnemers. Velen van hen profiteerden van de omgeving om naast de marathon ook een toeristisch weekendje in het prachtige Brugge door te brengen.

Deel dit bericht