Eerste editie CM Urban Walk Oostende lokt zondag 4000 wandelaars naar Koningin der Badsteden

Belga
Belga

Zondag staan 4000 deelnemers aan de start van de eerste CM Uban Walk Oostende. Ze wandelen op een parcours van 9 of 13 km langs unieke locaties en dwars door gebouwen die op een doordeweekse dag gesloten blijven voor het grote publiek. De eerste CM Urban Walk Oostende is meteen een enorm succes. Inschrijven is niet meer mogelijk, de maximumlimiet van 4000 deelnemers werd twee weken geleden al bereikt.

Oostende viert dit jaar Ensorjaar en heeft, naast de gezonde zeelucht, zoveel te bieden. In de CM Urban Walk Oostende trekken de deelnemers door de Ensorgalerij en het James Ensorhuis. Ook andere toplocaties zoals de Mercator, het Kursaal, het Thermae Palace en de ACEG Wellington Renbaan liggen op het parcours. De wandelaars staan te popelen om Oostende zondag op een andere manier te leren kennen. Organisator Golazo heeft het parcours uitgetekend in samenwerking met Toerisme Oostende.

De CM Urban Walk Oostende is het tweede event binnen de CM Urban Walk Series 2024. De opener was op zondag 17 maart in Mechelen. Na Oostende volgt er op 2 juni een speciale editie op de Mijncité in Beringen. Ook op 15 september en 1 december staat er een unieke wandeltocht op de kalender, maar de namen van die gaststeden blijven voorlopig nog even geheim. De Urban Walk trok de voorbije jaren door onder meer Gent, Antwerpen, Lier en Diest. Het evenement is een spin-off van de populaire Urban Trail, die duizenden lopers steden laat ontdekken.

Bart Tommelein, burgemeester van Oostende: “We zijn trots dat we één van de vijf steden zijn waar een Urban Walk plaatsvindt. Oostende heeft zoveel te bieden en het geeft zowel Oostendenaars als bezoekers de gelegenheid om bekende en minder bekende plekken van onze stad te ontdekken, terwijl ze genieten van een sportieve activiteit.”

Deel dit bericht