Eerste top 10 plek voor Andreas, Ellen 5de na valpartij

CYCLOCROSS SUPERPRESTIGE RUDDERVOORDE
Ellen eindigde na een valpartij met een jonge toeschouwer nog vijfde in de Superprestige in Ruddervoorde. Ook Fleur reed top 10. Bij de beloften reden onze eerstejaars een sterke wedstrijd. Andreas eindigde 8ste, Yentl 12de.

Ellen kwam in aanraking met een jonge toeschouwer ten val in Ruddervoorde. Ondanks die valpartij reed onze taaie dame uit Herenthout nog naar een top 5 plek. Fleur reed naar een knappe 10de plek

Fleur Nagengast:

“Ik denk dat ik goed ben vertrokken. Tijdens de wedstrijd kreeg ik veel last van mijn rug. Ik ben gisteren gevallen, en daarvan ondervond ik toch last op de vele bultjes. Ik heb me onderweg een aantal keer ingehouden om mijn rug te kunnen strekken. Op het einde liep het dan weer beter. In dit sterke deelnemersveld ben ik meer dan tevreden met een 10de plaats.”

“Op een open weiland als hier was de wind sterk aanwezig. Dan scheelt het veel als je even bij iemand in het wiel kan zitten. De afgelopen negen dagen heb ik vijf wedstrijden betwist. Ik ga nu rusten en mezelf goed verzorgen.”

Uitslag (35 deelnemers)

1. Maud Kaptheijns
2. Lucinda Brand
3. Sanne Cant
5. Ellen Van Loy
10. Fleur Nagengast

Andreas 8ste bij beloften

Bij de beloften reed onze eerstejaars een uitstekende wedstrijd. De 18-jarige renner uit Denderleeuw reed van 12de positie nog naar de 8ste plek in Ruddervoorde. Yentl finishte mooi als 12de in zijn thuisprovincie. Thijs kon zijn 3de plek in het klassement niet verdedigen door darmklachten.

Andreas Goeman:

“Super. Dit had ik niet verwacht. Ik voelde vorige week al dat ik goed was. Op dit parcours rijd ik meestal niet echt goed. Maar ik startte sterk en had enkel wat schrik om de top 10 plek kwijt te spelen op het eind. Ik kwam een aantal keer alleen te zitten maar kon toch steeds renners blijven bijbenen. Ik bleef goed opschuiven en reed goed door het zand, wat me meestal niet zo ligt. Fantastisch om hier UCI-punten en Superprestigepunten te pakken.”

” Hiervan had ik gedroomd, en het is nu werkelijkheid geworden. Woensdag treed ik aan op de Koppenberg, dat is een cross die me wel goed ligt. Met deze vorm hoop ik daar wel een mooie prestatie neer te zetten.”

Yentl Bekaert:

“Na de start moest ik opschuiven. De laatste drie rondes kwam ik echt in mijn ritme met een paar goede passages in het zand. Het was een lastig parcours om tegen de wind op te boksen. Ik ben tevreden.”

Uitslag (64 deelnemers)

1. Jens Dekker
2. Sieben Wouters
3. Toon Vandebosch
8. Andreas Goeman
12. Yentl Bekaert

Deel dit bericht