Eerste WB-overwinning voor Europees juniorenkampioen Aubin Sparfel

De Fransman Aubin Sparfel heeft op de Citadel van Namen zijn eerste overwinning in de UCI Wereldbeker veldrijden bij de junioren behaald. De Europese juniorenkampîoen haalde het voor de Tsjech Krystof Bazant en een andere Fransman, Paul Seixas.

Een week voor Kerstmis gaf Aubin Sparfel zichzelf een vervroegd kerstcadeau. “Het is een fysiek en technisch zwaar parcours, maar ik hou ervan. Ik vond het leuk en had geweldige benen”, verklaarde Sparfel aan de finish.

Sparfel reed van start tot finish in de spits van de wedstrijd en sloeg een beslissende kloof in de laatste ronde. Aan de finish had hij 4 seconden voorsprong op de Tsjech Krystof Bazant en op zijn landgenoot Paul Seixas. Daarna volgden de Italiaan Stefano Viezzi en een derde Fransman,  Maxime Vezie. De eerste Belg in Namen was Senn Bossaerts met een 14de plaats.

In het UCI Wereldbekerklassement behoudt Stefano Viezzi na drie manches de leiding met zijn twee overwinningen in de twee voorgaande crossen. Aubin Sparfel schuift terug naar de tweede positie, voor de Nederlander Keije Solen.

Deel dit bericht