ENGIE Dwars door Brugge gaat door op 8 en 9 mei met een aangepast format

ddb0403

Na een onderbreking van een jaar komt er in 2021 een nieuwe editie van ENGIE Dwars door Brugge. Een per dag en per uur beperkt aantal deelnemers zal op zaterdag 8 en zondag 9 mei een bepijld parcours door de historische Brugse binnenstad kunnen lopen.

In 2020 kon ENGIE Dwars door Brugge wegens de coronapandemie niet doorgaan, maar in 2021 komt er wel een nieuwe editie. Corona is nog niet weg uit de wereld en dus zal deze editie er iets anders uitzien dan in precoronatijden.

Organisator Golazo zal op zaterdag 8 en zondag 9 mei een parcours van 6,5 km en een parcours van 14 km bepijlen in Brugge. Het aantal deelnemers wordt beperkt om alles coronaveilig te laten verlopen. Zo zullen – om voldoende afstand te garanderen – de lopers verspreid starten in 12 waves tussen 9u en 15u. Per startwave worden slechts 150 lopers toegelaten. Dat betekent dus maximaal 1800 lopers per dag. De finish sluit elke dag om 17u.

“We kregen de voorbije weken en maanden heel wat vragen van trouwe deelnemers en zijn dus blij dat we een heel weekend ENGIE Dwars door Brugge kunnen organiseren”, zegt Greg Broekmans van Golazo sports. “Lopen door de Brugse binnenstad, op een moment dat je zelf vooraf uitkiest, met tijdsopname en aan de finish een medaille en flesje Brugse Zot: dat is iets waar heel veel lopers van over heel Vlaanderen terug naar uitkijken.”

DE FAUW: ‘DIT CREËERT VERBONDENHEID’

Ook burgemeester Dirk De fauw is blij dat er 8 en 9 mei dankzij een aangepast format door Brugge kan gelopen worden. “In 2020 gooide de coronacrisis roet in het eten en werd Dwars Door Brugge helaas afgelast. Als alternatief konden mensen deelnemen aan een virtuele loop. Ook dit jaar stuurt corona de loopplannen in de war, maar toch proberen we de sportievelingen iets meer te bieden. De organisatie werkte een uitgepijlde looptocht uit die toch een zekere vorm van verbondenheid zal creëren.”

Schepen van Sport Franky Demon vult aan: “Het blijft in deze tijden o zo belangrijk om de mensen aan het bewegen te houden. En dan is deze uitgepijlde editie van Dwars Door Brugge een mooi alternatief. Op deze manier kunnen wij als Stad ook een zeker perspectief bieden, zodat er niet doelloos gelopen wordt, maar wel richting een hoopvolle toekomst.”

TER GROENE POORTE

Start en aankomst van ENGIE Dwars door Brugge liggen op Domein Ter Groene Poorte. De parcours zullen enkele van de mooiste plekjes van Brugge aandoen en zijn iets aangepast ten opzichte van andere jaren. Elke loper krijgt aan de finish een medaille. Ook tijdsopname met chip, een eindbevoorrading en een Brugse Zot zitten in het deelnamepakket.

Omwille van extra COVID-19-maatregelen is het niet mogelijk om op 8 of 9 mei nog ter plaatse in te schrijven. De online inschrijvingen sluiten één dag op voorhand af of nog eerder als alle startwaves reeds volzet zijn.

ENGIE RUNNING TOUR

ENGIE Dwars door Brugge maakt deel uit van de ENGIE Running Tour, een bundeling van de mooiste stadslopen in België.

Philippe Van Troeye, CEO van ENGIE Benelux: “Dit jaar, misschien meer dan ooit, hebben we nood aan beweging en sport. We zijn dan ook blij dat we alweer de officiële partner zijn van de nieuwe editie van de ENGIE Running Tour, en zo mensen kunnen aanmoedigen om samen met familie en vrienden te gaan lopen in strikte naleving van de gezondheidsregels. Lopen is bovendien een duurzame sport die perfect aansluit bij onze ambitie om de transitie naar koolstofneutraliteit overal in België mogelijk te maken.”

Deel dit bericht