ENGIE Knokke Run: genieten van een sportief dagje aan zee en een nieuw extra lang parcours

knokke0802

Op zondag 1 mei vindt na twee jaar opnieuw een volwaardige editie van de ENGIE Knokke Run plaats. Lopers kunnen kiezen voor een prachtig parcours van 1,5 km, 6,5 km, 10 km, 21 km of zelfs 33 km. Inschrijven voor de ENGIE Knokke Run kan vanaf nu.

Vorig jaar vond de ENGIE Knokke Run gespreid over twee dagen plaats. De toen gelanceerde halve marathon was meteen een schot in de roos en staat dit jaar als wedstrijdvorm met gezamenlijke start opnieuw op het programma. Maar er is meer: vanaf dit jaar kunnen lopers ook kiezen voor een parcours van 33 km. De vraag naar langere afstanden was er al enkele jaren en daar wordt nu dus op ingespeeld.

Wat mogen de deelnemers verwachten? Het parcours slingert van start tot finish langs verschillende toeristische trekpleisters zoals de Zeedijk en de residentiële wijk Het Zoute. Wie voor de 21 km kiest, loopt langs de Zwinpolders. De Belgische kust mag dan wel vlak zijn, de kuitenbijters in het Koningsbos zullen de kuiten extra onder druk zetten. Kortom: een gevarieerd parcours dat het beste in de loper naar bovenhaalt. Start en finish van alle afstanden liggen in het Burgemeester Graaf Leopold Lippens Park.

De ENGIE Knokke Run wordt niet alleen een loopfeest voor volwassenen. Sportieve kinderen tussen 4 en 12 jaar kunnen het beste van zichzelf geven in de 1,5 km lange Kids Run. Die start net als de andere afstanden in de voormiddag. Op die manier kunnen de vele families die deelnemen aan de ENGIE Knokke Run nadien nog genieten van een dagje aan zee.

Schepen van Sport Jan Morbee: “Dé ideale sportieve happening voor het hele gezin”

“Onze traditionele stratenlopen op 1 mei zijn onder meer door de knowhow van onze gemeentelijke Sportdienst en de professionele organisatie van Golazo uitgegroeid tot een sportief topevenement dat duizenden deelnemers uit de verste hoeken van ons land naar de Oostkust lokt”, vertelt een trotse schepen van Sport Jan Morbee. “Aangemoedigd door het onverhoopte succes van de halve marathon vorig jaar voorzien we nu in de editie 2022 ook nog eens een bijkomend parcours van 33 km. Dankzij een joggingparcours van 6,5 km en een snedige 10K kunnen we dit jaar dus uitpakken met maar liefst vier verschillende afstanden, waardoor zowel beginnende als geoefende lopers ruimschoots aan hun trekken komen. Voeg daar ook nog eens de geanimeerde Kids Run van 1,5 km bij en dan begrijp je dat de ENGIE Knokke Run dé ideale sportieve happening voor het hele gezin is”, glundert de sportschepen van Knokke-Heist.

Burgemeester Piet De Groote: “Knaldrang aan zee”

Burgemeester Piet De Groote treedt zijn schepen volmondig bij. “Onze inwoners, tweedeverblijvers en bezoekers hebben na twee moeilijke coronajaren duidelijk nood aan een sfeervol event waarin ze zich volop kunnen uitleven. De ENGIE Knokke Run vormt met zijn unieke en adembenemend mooie traject langs de Zeedijk, de mondaine villawijken van het Zoute en het Koningsbos de perfecte gezondheidskuur om je longen vol te pompen met jodium. Je bloed zal sneller stromen dankzij de opzwepende ritmes van percussiegroepen en de enthousiaste aanmoedigingen van supporters. Na deze sportieve matinale uitdaging kan je jezelf en je gezelschap belonen met een gastronomisch verwennerijtje, een zonnebad aan ons strand of wat funshopping in onze talrijke exclusieve boetiekjes. Een betere en coronaproof manier om van je knaldrang af te geraken, bestaat er volgens mij niet”, lacht de Knokke-Heistse burgervader.

ENGIE Running Tour

De ENGIE Knokke Run is na de ENGIE 10 Miles de Charleroi het tweede van negen evenementen in de ENGIE Running Tour, de verzameling van de mooiste stadslopen van ons land. “Als officiële partner van de Running Tour wil ENGIE zo veel mogelijk mensen aanmoedigen om deel te nemen”, legt Thierry Saegeman, CEO van ENGIE Belgium, uit. “Lopen geeft energie en kan ook helpen om vaker te kiezen voor meer duurzame verplaatsingen, wat perfect aansluit bij de ambitie van ENGIE om België te begeleiden in de transitie naar een koolstofneutrale toekomst.”

Deel dit bericht