Ewan heerst in Bilzen, Küng nieuwe leider

Benelux Tour 2021 - Stage 5
Caleb Ewan heeft zijn rekening in de Benelux Tour geopend. De Australiër toonde zich heer en meester op de oplopende aankomst in Bilzen. In het algemeen klassement neemt Stefan Küng de leiderstrui over van Stefan Bissegger.

Na de vlakke aanloop in de eerste etappes kregen de renners vrijdag een heuvelachtige rit met 15 beklimmingen voor de wielen geschoven. Remco Evenepoel verscheen door maagklachten niet meer aan de start.

Een groepje van drie renners tekende voor de vlucht van de dag. Hugo Houle, Casper Pedersen en Jack Bauer trokken na 24 kilometer samen op avontuur. Het trio verzamelde een maximale voorsprong van ruim drie minuten.

Op het lokale parcours in Bilzen steeg de nervositeit in het peloton. Edward Theuns, Victor Campenaerts en Jasper Stuyven dropten de eerste bommetjes, maar slaagden er niet in om een kloofje te slaan.

Aan de voet van de laatste beklimming van de Kleiberg werden Pedersen en Bauer opgeslokt door een uitgedund peloton. De hergroepering was voor Asgreen het sein om aan de boom te schudden. De Deen trok het peloton op een lang lint, maar werd even later met materiaalpech teruggeslagen.

Lotto-Soudal en Alpecin-Fenix hielden alles bij elkaar met het oog op een sprint. Sonny Colbrelli opende in de sprint de debatten, maar moest op de hellende aankomststrook zijn meerdere erkennen in Caleb Ewan. De Australiër ging in de laatste honderd meter op en over de Italiaan. Zijn eerste overwinning ooit in de Benelux Tour.

Küng nieuwe leider

In de strijd om het algemeen klassement moest Stefan Bissegger de rol lossen. Door de materiaalpech van Asgreen kreeg een andere Zwitser de leiderstrui in de schoot geworpen: Stefan Küng. Tim Merlier behoudt de leiding in het Teamleader puntenklassement, Arjen Livyns sprokkelde extra punten bij het eerste Super 8 Checkpoint en heeft de witte leiderstrui zo goed als zeker op zak. 


Deel dit bericht