Ewan: ‘Ik had er heel veel vertrouwen in’

Benelux Tour 2021 - Stage 5
Caleb Ewan reed in Bilzen de perfecte sprint en bezorgde Lotto-Soudal zo een belangrijke overwinning in de Benelux Tour. ?Mijn eerste zege in deze wedstrijd, dat staat toch weer mooi op mijn palmares.?

Op indrukwekkende wijze overvleugelde Caleb Ewan in Bilzen Sonny Colbrelli, die op de hellende aankomststrook in Bilzen het vuur aan de lont had gestoken. “Ik had er heel veel vertrouwen in”, verklapte de Australische sprinter. “Na een zware dag wist ik niet hoe de benen zouden aanvoelen, maar als kleine sprinter wist ik dat deze aankomst mij wel zou liggen.”

“De ploeg heeft een fantastische job gedaan. De laatste 50 kilometer waren er verschillende aanvalspogingen, maar we hebben de finale gecontroleerd en de vluchters ingerekend. Op 2,5 kilometer van de streep heeft Wellens mij op de perfecte positie afgezet. Vanaf dan was het makkelijk om voorin te blijven.”

Ewan schat het belang van de zege in de Benelux Tour hoog in. “Ik rij voor een Belgische ploeg en we rijden in België, dan is het heel belangrijk om te winnen. Bovendien was het vandaag de laatste kans voor de sprinters. Daarom hebben we er als ploeg hard voor gewerkt. Het is mijn eerste zege in de Benelux Tour, dat staat alvast mooi op mijn palmares.”

Deel dit bericht