Fabio Jakobsen is de snelste op De Wandelaar in Knokke-Heist

Dutch Mathieu van der Poel of Alpecin-Deceuninck and Dutch Fabio Jakobsen of Soudal Quick-Step sprint to the finish of stage 2 of the Baloise Belgium Tour cycling race, from Merelbeke to Knokke-Heist (175,7 km) on Thursday 15 June 2023.
BELGA PHOTO DAVID PINTENS
Dutch Mathieu van der Poel of Alpecin-Deceuninck and Dutch Fabio Jakobsen of Soudal Quick-Step sprint to the finish of stage 2 of the Baloise Belgium Tour cycling race, from Merelbeke to Knokke-Heist (175,7 km) on Thursday 15 June 2023. BELGA PHOTO DAVID PINTENS

Zes vluchters kleurden de rit tussen Merelbeke en Knokke. Tijdens de lokale ronden kregen we nog even verbrokkeling in het peloton door waaiers. Jasper Philipsen en Caleb Ewan konden helaas hun kansen niet verdedigen in de aangekondigde massasprint door een valpartij op vier kilometer van de meet. Fabio Jakobsen profiteerde hier optimaal van en boekte zijn eerste etappezege in deze Baloise Belgium Tour op De Wandelaar in Knokke-Heist.

In een zonovergoten Merelbeke startten de renners voor de tweede rit richting Knokke. Zes renners kozen het hazenpad in de eerste lokale lus in Merelbeke: Stijn Daemen, Etienne van Empel, James Fouche, Daan van Sintmaartensdijk, Javier Serrano en Aaron Van Poucke. De Nederlander Daan van Sintmaartensdijk won de eerste Super 8 sprint in het startdorp. Met z’n zessen zetten ze koers richting kust. In het peloton heerste controle, de voorsprong van de vluchters schommelde tussen de twee en drie minuten. Daan van Sintmaartensdijk zette ook de tweede Super 8 sprint achter zijn naam.

Tijdens de eerste lokale lus in Knokke-Heist kregen we een algemene hergroepering. Het sein voor enkele ploegen om de boel nog eens te verontrusten: waaiers! Bij het ingaan van de laatste ronde bedroeg het verschil tussen de eerste en tweede grote waaier 19 seconden. Door het beukwerk van Israel – PremierTech in de achtergrond kon de tweede waaier snel terug aansluiting maken. In de gouden kilometer mengden onder meer Jasper Stuyven, Mathieu Van der Poel, Jasper De Buyst en Yves Lampaert zich. Zij kunnen hun klassementsambities niet meer ontkennen dus.

Op naar de verwachte massasprint dus. Favorieten Jasper Philipsen en Caleb Ewan kwamen ten val op vier kilometer van de aankomst, waardoor Philipsen ook zijn leidersplaats niet kon verdedigen en kwijtspeelt. Michael Morkov piloteerde Europees kampioen Fabio Jakobsen perfect en die kon iedereen afhouden. Zelfs Mathieu van der Poel, die tweede eindigt. Jasper De Buyst eindigt in afwezigheid van zijn sprinter knap derde. Fabio Jakobsen is ook de nieuwe leider in het algemene klassement.

Deel dit bericht