Fabio Jakobsen: “Mijn team deed de perfecte lead-out vandaag”

Dutch Fabio Jakobsen of Soudal Quick-Step celebrate on the podium after winning stage 2 of the Baloise Belgium Tour cycling race, from Merelbeke to Knokke-Heist (175,7 km) on Thursday 15 June 2023. BELGA PHOTO DAVID PINTENS
Dutch Fabio Jakobsen of Soudal Quick-Step celebrate on the podium after winning stage 2 of the Baloise Belgium Tour cycling race, from Merelbeke to Knokke-Heist (175,7 km) on Thursday 15 June 2023. BELGA PHOTO DAVID PINTENS

Fabio Jakobsen won de tweede rit in de Baloise Belgium Tour. Hij kon zijn landgenoot en man in vorm Mathieu Van der Poel knap afhouden op de traditionele aankomst op De Wandelaar in Knokke-Heist: “Als Casper Pedersen en Michael Mørkøv zo’n lead-out doen, weet ik dat het normaal gezien goed zit als ik mijn sprint kan aangaan vanaf 200 meter.”

Fabio Jakobsen: “Knokke inrijden was zeer hectisch met ook een valpartij. Ik weet niet hoe het met die jongens is maar ik hoop dat ze oké zijn. Wij zaten met vijf man vooraan en het is dankzij de ploeg dat ik zo afgezet word. Als sprinter weet je dat wielrennen een teamsport is. Ik ben de jongens vandaag allemaal zeer dankbaar. Ze waren heel sterk en op deze manier moet ik een goeie sprint rijden, maar het maakt het wel een pak makkelijker. Vandaag was een ploeg en het positioneren zeer belangrijk.”

Mathieu Van der Poel kwam nog sterk opzetten, waarop Fabio nog omkeek: “Ik wist wel dat ik safe zat. Als Casper Pedersen en Michael Mørkøv zo’n lead-out doen, weet ik dat het normaal gezien goed zit als ik mijn sprint kan aangaan vanaf 200 meter. Ik ging wel wat vroeg om te voorkomen dat er iemand overheen zou komen om me in te sluiten. Dus ik ging wat eerder, keek een keer om en zag dat het voldoende was.”

Ook de leiderstrui steekt de Europese kampioen op zak: “Ik hoop dat ze morgen een XL-tenue hebben voor de tijdrit (lacht). Morgen en overmorgen zijn goeie trainingen en zondag nog een keer knallen in Brussel. We hebben een sterk team en bouwen op richting de Tour de France, ik denk dat we op schema zitten.”

Mathieu Van der Poel moest tevreden zijn met een tweede plaats, hij sprintte op De Wandelaar in afwezigheid van zijn gevallen ploegmaat Philipsen: “We moesten snel beslissen en zaten iets te ver. Jasper heeft de snellere benen en normaal zou hij de sprint afwerken. De sprintvoorbereiding was heel hectisch. Ik was graag voor het wiel van Fabio gegaan, heb dan toch op onze eigen lead-out vertrouwd, maar we kwamen van iets te ver. Het is jammer maar ik weet niet of ik hem anders had geklopt. Het is in eerste instantie jammer dat Jasper niet heeft kunnen sprinten.

Over zijn klassementsambities vertelde Mathieu nog: “Morgen en overmorgen zijn de belangrijkste dagen voor het klassement. Ik hoop eerst en vooral morgen een goeie tijdrit te rijden en dan hoop ik nog vooraan te staan voor de Durbuy-rit. Ik voelde me vandaag alleszins goed.”

Deel dit bericht