Fem van Empel pakt dubbelslag in Helen100 Trophy

thumbnail_IMG_4305
De Nederlandse Fem van Empel is de eindwinnares van de eerste Helen100 Trophy. De dames-junior fietste solo naar de overwinning in de Brussels Universities Cyclocross en verdedigde zo met succes haar leidersplaats.

Van Empel kwam met een dikke halve minuut voorsprong de veldrit in en wist de leiding in het tussenklassement uit te breiden met een lange solo. Op de eerste technische stroken reed ze meteen van haar dichtste concurrent Leonie Bentveld weg. Mirre Knaven zat lang op de derde plaats, maar zij werd uiteindelijk nog ingehaald door Isa Nomden. Een Nederlands podium dus. Van Empel en Bentveld maakten ook de dienst uit op het eindpodium, de derde plaats daar was weggelegd voor Ilse Pluimers.

“Ik had het helemaal niet verwacht, deze dubbel”, aldus Van Empel. “Het is zeker mooi om hier te crossen. Je kan jezelf tegen andere nationaliteiten testen. Volgend jaar ga ik naar de beloften-dames over. Ik ben pas twee maanden geleden gestopt met voetballen. Ik ben pas een goede maand aan het trainen voor het veldrijden, dus dit is een mooie beloning. Het is tof dat het meteen zo goed gaat.”

Deel dit bericht