Fem Van Empel sluit seizoen in stijl af met dubbelslag in Brussels Universities Cross

© Mats Palinckx

De leading lady van het veldrijden Fem Van Empel heeft haar seizoen in schoonheid afgesloten. De jonge Nederlandse triomfeerde in de Brussel Universities Cross en pakte ook de eindwinst in de Soudal Ladies Trophy. Lucinda Brand en Annemarie Worst vervolledigden het podium. Ceylin Alvarado finishte na een akkefietje bij de start vierde.

In de strijd om het eindklassement van de Soudal Ladies Trophy verscheen Fem Van Empel op het Brusselse toneel met een geruststellende voorsprong van bijna twee minuten op Brand en Alvarado.

Opschudding bij de start. De startlichten bleven op rood staan. Een groot deel van het pak schoot na het plots fluitsignaal van de juryvoorzitter uit de startblokken. Ceylin Alvarado was het kind van de rekening. De Nederlandse bleef secondenlang staan en moest helemaal achteraan het pak aanpikken.

Leading lady van het veld Fem Van Empel nam de openingsronde voor haar rekening. Lucinda Brand was de enige die haar wagon kon aanpikken. Alvarado ging als een bezetene tekeer in de openingsronde en maakte snel opgang naar de top-5. Die voortvarende start moest ze daarna wat bekopen. In de derde ronde zette Van Empel haar motor aan. “De verkenning zit erop” verwoordde Paul Herygers het op Sporza.

Van Empel reed seconde per seconde weg van Brand. Achter hen weerde Annemarie Worst – de winnares van Sint-Niklaas – zich in de strijd om plek drie. Halfverwege de cross lag de wedstrijd bijna volledig in haar plooi.

Van Empel soleerde eenvoudig naar de dagzege. Brand en Worst vervolledigden het dagpodium. Van Empel slaagt ook een dubbelslag met eindwinst in de Soudal Ladies Trophy. Brand en Alvarado eindigden op plekken twee en drie in het eindklassement na acht manches.

Deel dit bericht