Fleur gelukkig met top-5 op WK in thuisland: ‘Echt kicken’

CYCLOCROSS WORLDS UNDER23 WOMEN
Op het wereldkampioenschap voor vrouwen beloften reed Fleur in Valkenburg naar een sterke vijfde plek. Op de loodzware omloop rond de Cauberg kon ze de Italiaanse Casasola nipt afhouden in de strijd om de top-5. "Super gaaf om dit voor eigen publiek te realiseren" reageerde ze dolgelukkig.

Onze eindwinnares van de Wereldbeker kende geen makkelijke openingsronde. In de modderpoel rond de Cauberg legde ze die eerste ronde af in circa 10de positie. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam ze beter en beter in de wedstrijd. Ze begon vrouwen voorbij te steken en schoof zo in ronde twee op naar positie 7.

Fleur voelde dat een top-5 plek in haar benen zat en zette alles op alles in de slotronde. Ze kon de Amerikaanse Emma White bijbenen en ook de Italiaanse Casasola moest eraan geloven. Aan de finish kon onze 20-jarige Nederlandse met een ultieme inspanning Casasola in de spurt afhouden om de felbegeerde top-5 plek uit de brand te slepen.

De pas 18-jarige Marthe Truyen, die vanaf 1 maart uitkomt voor de Telenet Fidea Lions, eindigde op de 32ste plek bij haar debuut op een WK.

Fleur Nagengast:

“Super gaaf om dit voor eigen publiek te realiseren. Ik hoorde overal mijn naam en gejuich. Echt kicken! Ik kwam beter en beter in mijn ritme in de wedstrijd. Ik had liever vier rondes gedaan dan de drie die we nu op ons bord kregen.”

“Op het einde was het nog erg nipt voor de vijfde plek. De Italiaanse kwam mij voorbij en wisselde niet van fiets in de materiaalpost. Ik deed dat wel en zo kwam ik in haar wiel te zitten. Ik verzuurde tot achter mijn oren, maar ik dacht alleen maar: “Ik moet haar voorbij!”

“Het parcours was enorm zwaar. In de afdalingen moet je steeds gefocust zijn. Het is een omloop waar je snel foutjes maakt en nergens heb je tijd om te herstellen. Deze omloop komt toch wel in de buurt van Namen, het zwaarste parcours waar ik al reed in mijn carrière.”

“Vooraf had ik getekend voor een top-5. Nu ga ik genieten van mijn prestatie. Eerst douchen, dan frieten eten en naar de dameswedstrijd kijken.”

Uitslag WK Vrouwen beloften

1. Evie Richards
2. Ceylin Alvarado
3. Nadja Heigl
5. Fleur Nagengast

Deel dit bericht