Geen toptienplaats bij dames

CYCLOCROSS KASTEELCROSS ZONNEBEKE WOMEN
In de laatste Wereldbekermanche van Hoogerheide zijn onze dames er niet in geslaagd een plek binnen de eerste tien te grijpen. Ellen werd dertiende en Jolien legde beslag op plek eenentwintig.

De start van Ellen was nochtans niet slecht. Ze reed de eerste ronden bestendig in de top vijf, maar nadien viel ze terug. Verdict aan de streep: plaats dertien, op een minuut van winnares Marianne Vos.

‘Een van mijn slechtste wedstrijden’, klonk ze gelaten. ‘Dit is niet de uitslag die ik voor ogen had. Gisteren in Zonnebeke was het gevoel goed, maar vandaag niet meer. Nochtans is mijn tweede dag in een dubbel weekend beter. Misschien is dit resultaat nog een nawee van de valpartij van gisteren.’

Ook vandaag ging ze tegen de vlakte. ‘Domweg uitgeschoven. Het parcours lag er verraderlijker bij dan ik had gedacht. Maar de grote van mijn slechte dag is dat niet. Ik heb er gewoon het beste van proberen te maken.’

Naast Ellen stond ook Jolien aan de start in Hoogerheide en ze keerde terug naar huis met een eenentwintigste plaats. Beide dames staan komend weekend aan de start van het WK in het Luxemburgse Bieles.

Deel dit bericht