Geen verandering aan de top: Ghys en De Vylder blijven leider

191122 / 100ste Zesdaagse Vlaanderen Gent /
191122 / 100ste Zesdaagse Vlaanderen Gent /

Robbe Ghys en Lindsay De Vylder toppen ook na vier avonden de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent. Ze gaan samen met het duo Fabio Van den Bossche/Yoeri Havik in dezelfde ronde het slotweekend in. De concurrentie volgt al op twee ronden.

Op de vierde dag van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent worden traditioneel de jongens van de mannen gescheiden. Zou zich dat vrijdagavond ook vertalen in het klassement. Bij de start van de avond stonden er vier duo’s binnen dezelfde ronde.

Vier op een rij voor Ghys en De Vylder

De Nederlander Jan Willem van Schip regelde de eerste puntenkoers van de avond. De Deen Matias Malmberg trok het laken naar zich toe in de tweede puntenkoers.De ploegafvalling werd voortijdig afgevlagd na een zware val waarin tal van koppels betrokken waren.

In de baanronde eisten Lindsay De Vylder en Robbe Ghys weer alle aandacht op. Het duo is onaantastbaar in het kortste nummer van de avond en stak al voor de vierde keer op rij de overwinning op zak. Een nieuw baanrecord zat er deze keer echter niet in. Met een tijd van 8.466 seconden bleven ze dertien honderdsten boven hun besttijd van donderdag.

Koning ontmoet Keizer

Daarop volgde de ploegkoers over 50 minuten, de Memorial Patrick Sercu, op gang geschoten door de grootste aller tijden: Eddy Merckx. De ‘koning van de koers’ die de ‘keizer van ’t Kuipke’ ontmoet: het publiek was in extase.

De ploegkoers schudde de kaarten voorin door elkaa. Zo kregen de koppels Hesters/Teutenberg en Keisse/De Buyst een belangrijke ronde aan de broek werden gesmeerd door hun naaste concurrenten. De overwinning was voor het Nederlandse tweetal Vincent Hoppezak/Philip Heijnen.

Supersprint voor Iljo

Het dagelijkse Iljooo-moment werd opgespaard voor de Supersprint, waarin de Gentenaar het in de slotsprint haalde voor Van Schip en Ethan Hayter. De twee dernyreeksen werden gewonnen door Ghys en De Buyst, Jules Hesters schreef de scratch op zijn naam.

In het slotnummer, een tijdrit over 500 meter, deden Van Schip en Tuur ‘Terminator’ Dens nog een aanval op hun record. Het duo schoot als een pijl uit een boog uit de startblokken en deed het publiek dromen van een vijfde record in vier dagen. De vermoeidheid begint echter door te wegen: Van Schip en Dens bleven finaal twee tienden boven hun besttijd.

De Vylder en Ghys duiken als leiders de vierde nacht in met 237 punten. Fabio Van den Bossche/Yoeri Havik (206 pnt) is het enige duo in dezelfde ronde. Jules Hesters/Tim Torn Teutenberg (165) en Iljo Keisse/Jasper De Busyt (123) volgen al op twee rondes.

Theo Reinhardt heeft vrijdagavond de Zesdaagse verlaten wegens ziekte. Zijn ploegmaat Roger Kluge zal de rest van de wedstrijd afwerken met de Zwitser Silvan Dillier. Die verloor al op de openingsavond zijn teamgenoot Stijn Steels door een zware valpartij.

Stand na 4 dagen: 1. De Vylder/Ghys 237, 2. Van den Bossche Havik 206 (0), 3. Hesters/Torn Teutenberg 165 (2), 4. Keisse/De Buyst 123 (2), 5. Hoppezak/Heijnen 172 (4) 6. Hayter/Wright 127 (4), 7. Kluge/Dillier 70 (6), 8. Van Schip/Dens 185 (12), 9. Pollefliet/Vandenbranden 101 (22), 10. Thijssen/Johansen 28 (28), 11. Van Mulders/Malmberg 73 (29)

Deel dit bericht