Greipel: ‘Record van Boonen? Ik heb nog tijd’

CYCLING BALOISE BELGIUM TOUR STAGE 2
André Greipel veroverde in Knokke-Heist zijn tiende overwinning ooit in de Baloise Belgium Tour. Daarmee komt de Duitser op één zege van het record van Tom Boonen. "We gaan proberen om dat deze week nog te evenaren, maar na dit jaar zullen er nog kansen volgen."

De teller van Greipel op De Wandelaar staat na deze zege op vier. Het was indrukwekkend hoe bij Lotto-Soudal de puzzelstukjes opnieuw in elkaar vielen. “De ploeg heeft opnieuw fantastisch werk geleverd”, zette de Duitser zijn teammaats weer in de bloemetjes. “Jelle Wallays heeft perfect gecontroleerd, daarna was de timing van de lead-out perfect.”

Toch zag het er allemaal iets moeilijker uit dan in Buggenhout. Het verschil met Wouter Wippert bedroeg een kleine wiellengte. “Het is hier nooit een makkelijke sprint. Ik voelde ze op het einde langs rechts naderen, maar hield voldoende over voor de overwinning. Zelfs met een leeglopende tube. Mijn band stond zeker niet helemaal plat, maar dat maakte het toch wat zwaarder.”

In de Baloise Belgium Tour telt Greipel nu tien overwinning, dat is er eentje minder dan recordhouder Tom Boonen. “Of ik dat record kan evenaren? Ik zal er alles aan doen om deze week nog een rit te winnen. Lukt dat niet, dan heb ik nog tijd. Ik ben nog niet van plan om te stoppen (lacht). Heeft Tom ook een eindzege op zijn palmares? Dat zal iets moeilijker worden. Naar de tijdrit van morgen kijk ik niet meteen uit, maar ik zal proberen er het beste van te maken.”

Deel dit bericht