Haverdings pakt nummer 19 ondanks verkeerde bandenkeuze

HeverdingsBrussel
David Haverdings heeft de eerste zege in de Brussels Universities Cyclocross, de slotmanche van de X²O Badkamers Trofee, binnengehaald. De Nederlander was bij de junioren opnieuw heer een meester en zet zijn zegeteller zo op 19 stuks.

De start verliep voor Haverdings nochtans moeizaam. Kenay De Moyer zette van bij de start Haverdings onder druk en sloeg ook een klein gaatje. ?Ik heb echter nooit gepanikeerd?, reageerde de Nederlandse juniorenkampioen zelfzeker. ?Ik was op de verkeerde tubes gestart, moest meer lopen en kwam zelfs een keer ten val. Daardoor kon Kenay makkelijk bij mij wegrijden.?

Op het zware en technische parcours – ?Een heel leuk rondje? – draaide Haverdings al snel de rollen terug om. Haverdings vond halfweg cross terug de aansluitng, daarna ging het zonder pardon erop en erover.

Voor Haverdings is het de negentiende overwinning van het sezioen. ?Er staan volgende week nog twee wedstrijden op mijn programma, het doel is om die twintigste over de streep te trekken.?

In de achtergrond stelde De Moyer zijn tweede plaats veilig, Guus van den Eijnden vervolledigde het podium met een derde plaats.

Deel dit bericht