Hermans haalt opnieuw podium

hopa
De Italiaan Gioele Bertolini heeft zondag in het Nederlandse Valkenburg de Telenet UCI World Cup bij de beloften gewonnen. De 21-jarige Bertolini kon in een sprint met twee de Nederlander Joris Nieuwenhuis achter zich houden. Quinten Hermans werd derde. Voor Thijs Aerts werd het een offday, net als voor Nicolas Cleppe.

Het was de Nederlander en thuisrijder Joris Nieuwenhuis die samen met Bertoloni en Hermans het tempo bepaalde. Wereldkampioen Iserbyt, Thijs Aerts, de Tsjech Adam Toupalik en de Nederlander Sieben Wouters volgden op een handvol seconden. In de tweede ronde reden Eli Iserbyt en Sieben Wouters naar de drie vluchters toe.

Bij het ingaan van de zesde ronde bleven enkel nog Hermans, Bertolini en Nieuwenhuis voorin over. Iserbyt had immers af te rekenen met pech en voor Sieben Wouters ging het ook te snel. Gioele Bertolini en Joris Nieuwenhuis versnelden in volle finale en mochten het onder hun tweeën uitmaken wie de sterkste zou zijn. Dat bleek uiteindelijk Bertolini te zijn, die meteen ook de leider wordt in de wereldbekerstand. Hermans staat derde op 15 punten van Nieuwenhuys.

Voor Thijs Aerts werd het een teleurstellende 13e stek, voor Kobe Goossens een 19e. Nicolas Cleppe kwam nog wel naar Valkenburg, maar moest uiteindelijk ziek terug naar huis keren.

Deel dit bericht