Inschrijvingen 41ste editie ENGIE Dwars door Brugge geopend

DDB2022

Op zondag 8 mei vindt – na 2 jaar – opnieuw een volwaardige editie van ENGIE Dwars door Brugge plaats. Lopers kunnen kiezen voor een prachtig parcours van 5 of 15 km in de historische Brugse binnenstad, aangemoedigd door duizenden toeschouwers. Inschrijven voor ENGIE Dwars door Brugge kan vanaf nu.

“Net als veel Bruggelingen kijk ik uit naar opnieuw een echte editie van Dwars door Brugge”, zegt schepen van Sport Franky Demon. “Eén met groepsstart waarbij veel stadsgenoten naar buiten komen om te supporteren langs het parcours. De corona-edities met individuele start verspreid over het weekend waren zeer waardevol, want het bood veel mensen perspectief in moeilijke tijden. We gaan in 2022 het beste van twee werelden te combineren, met start in de ochtend en de sfeer van een echte wedstrijd.”

“Dwars door Brugge is en blijft een loopklassieker”, vult burgemeester Dirk De fauw aan. “Traditioneel nemen veel inwoners zich voor om in het nieuwe jaar meer te gaan sporten. Deze wedstrijd is daarvoor een ideaal doel. Door je tijdig in te schrijven, maak je dat doel iets concreter en motiveer je jezelf om ook de komende maanden op regelmatige basis te gaan sporten.”

Klassieker met meer dan 6.000 deelnemers

De organisatie rekent opnieuw op meer dan 6.000 deelnemers. Nooit werd er zoveel gelopen als nu. De corona-crisis heeft bewegen bij veel mensen hoog op de agenda geplaatst.

De school Ter Groene Poorte is op 8 mei voor elke loper de uitvalsbasis. Hier bevinden zich de kleedkamers en de bewaarplaats voor sporttassen en kunnen de lopers hun borstnummer afhalen.

De start van de 15 km wordt om 10u45 100 meter verderop gegeven op het plein onder de Balkonrotonde. Het parcours kronkelt vervolgens door hartje Brugge langs bekende straten en pleinen als Het Zand, de Steenstraat, de Grote Markt, de Burg, de Rozenhoedkaai en de Dijver. De finish ligt op Domein Ter Groene Poorte in de Spoorwegstraat.

De deelnemers aan de 5 km gaan om 10u15 van start nabij het Begijnhof in de Prof. Dr. J. Sebrechtsstraat, ter hoogte van het Minnewater. Net als de lopers van de 15 km finishen ook zij bij Ter Groene Poorte.

Nieuw: in duo lopen!

Een nieuwigheid dit jaar is dat je de 5 km ook per twee kan lopen. In de CM-Duorun ben je met een zogenaamde buddyline verbonden met je loopmaatje. Tijdens de CM-Duorun toon je letterlijk de speciale band met je looppartner.

Naast de 5 en de 15 km staat er op zondag 8 mei in ENGIE Dwars door Brugge ook nog een Kids Run op het programma. Om 9u45 mogen kinderen tussen 4 en 12 jaar de spits afbijten in een race over 1 km.

ENGIE Running Tour

ENGIE Dwars door Brugge is de derde manche van de ENGIE Running Tour 2022, de verzameling van de mooiste stadslopen van het land. De ENGIE 10 Miles de Charleroi is op zondag 13 maart de opener, gevolgd door de ENGIE Knokke Run op zondag 1 mei. Na ENGIE Dwars door Brugge op zondag 8 mei volgen nog de ENGIE Stadsloop De Gentenaar (15 mei), The ENGIE Classic Tessenderlo (11 juli), ENGIE Jogging Ville de Namur (11 september), ENGIE Dwars door Mechelen (25 september), de ENGIE 10km de Liège (2 oktober) en ENGIE Dwars door Hasselt (9 oktober).

Als officiële partner van de Running Tour wil ENGIE zo veel mogelijk mensen aanmoedigen om deel te nemen. Lopen geeft energie en kan ook helpen om vaker te kiezen voor meer duurzame verplaatsingen, wat perfect aansluit bij de ambitie van ENGIE om België te begeleiden in de transitie naar een koolstofneutrale toekomst.

PRAKTISCHE INFO ENGIE DWARS DOOR BRUGGE

Programma zondag 8 mei:

Vanaf 8u30: afhalen deelnamepakket
9u45: start Kids Run 1 km (voor 4 tot 12-jarigen)
10u15: start 5 km
10u20: start CM-Duorun
10u45: start 15 km

Deel dit bericht