Inschrijvingen Antwerp Marathon geopend

Op zondag 11 september vindt in de Antwerpse binnenstad de tweede editie van de Antwerp Marathon plaats. Naast een volledige marathon kunnen de lopers ook kiezen voor een halve marathon of een aflossingsmarathon. De deelnemers krijgen een snel parcours langs de highlights van ’t Stad voorgeschoteld. Inschrijven kan vanaf nu.

De tweede editie van de Antwerp Marathon wordt zoals eerder aangekondigd een ochtendmarathon. Het concept blijft echter ongewijzigd. De deelnemers lopen langs bekende Antwerpse landmarks én minstens om de kilometer zal er animatie langs het parcours zijn. Het Havenhuis, de Boerentoren, het Justitiepaleis, het Centraal Station en de mooie doortocht langs de Grote Markt zullen op zondag 11 september niet ontbreken.

Nieuw op het parcours van de marathon en de relay marathon is een passage door het Schoonselhof, de bekende begraafplaats waar onder andere Hendrik Conscience zijn laatste rustplaats heeft gekregen. Wie voor de halve marathon kiest, kan genieten van de pracht en praal van de tuinen van het Justitiepaleis. Het volledige, vernieuwde parcours zal binnenkort bekendgemaakt worden. Het belooft een snel parcours te worden met minder keren en draaien dan vorig jaar. De omgeving rond het MAS blijft de start- en finishzone van de Antwerp Marathon.

Annick De Ridder, voorzitter Port of Antwerp-Bruges: “Als veelvuldig loopster vind ik het natuurlijk heel plezant dat Port of Antwerp-Bruges hoofdsponsor is van deze prachtige wedstrijd en dat het parcours onder meer langs het Havenhuis passeert. Op deze manier zetten we zowel de stad als de haven op een unieke en sportieve manier in de kijker bij het Vlaamse, maar ook internationale publiek. Net als vorig jaar teken ik weer present in looptenue voor deze marathon!”

Peter Wouters, schepen voor Sport: “In Antwerpen serveren we het hele jaar door een copieus en gevarieerd loopmenu van uitstekende kwaliteit. En daarin is en blijft de Antwerp Marathon een absoluut topgerecht, ook al veranderen er een paar ingrediënten. Schrijf je dus zeker in en werk op eigen tempo toe naar 11 september. Een goede voorbereiding is alles. Moeite om uit de startblokken te schieten? Laat je dan op sleeptouw nemen door onze Antwerpse atletiekclubs. Zij bieden loopbegeleiding aan op maat van de beginnende of geoefende loper. Succes gegarandeerd!”

PRAKTISCHE INFO ANTWERP MARATHON

Programma zaterdag 10 september 2022:

• 12u00-17u00: Afhalen deelnamepakket

Programma zondag 11 september 2022:

• 08u00 : Afhalen deelnamepakket
• 09u30 : Start Antwerp Half Marathon
• 10u00 : Start Antwerp Marathon & Antwerp Relay Marathon (team van 4 lopers)
• 15u00 : Aankomst laatste finisher

Deel dit bericht