Iserbyt en Alvarado verdedigen zaterdag in Schorrecross Boom leidersplaats in Telenet Superprestige

Golazo
Golazo

Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom is zaterdag het decor voor de Schorrecross Boom, de vijfde van acht manches in de Telenet Superprestige. Eli Iserbyt en Ceylin Alvarado staan aan de start om hun leidersplaats in het regelmatigheidscriterium te verdedigen. Zij worden uitgedaagd door andere Thibau Nys, Michael Vanthourenhout, Fem van Empel en Puck Pieterse.

De cyclocross van Boom is aan zijn negende editie toe en heet voortaan Schorrecross Boom. Dat zet de link met het gelijknamige Provinciaal Recreatiedomein extra in de verf. De Schorre is een prachtige en unieke locatie voor een cyclocross. De voormalige kleiput was tot diep in de vorige eeuw een terrein waar steenbakkesnijverheid plaatsvond, maar is tegenwoordig een uitgestrekte, groene oase met veel waterpartijen, hoogteverschillen en verrassende en kunstzinnige installaties.

Eyecatchers op het parcours van de Schorrecross zijn ‘The Stairway To Unity’ en twee reusachtige trollen. Die stoere maar vriendelijke Scandinavische mythologische wezens zijn het werk van de Deense kunstenaar Thomas Dambo, die ze vervaardigde uit oude pallets, gerecycleerd hout, afgebroken takken en omvergevallen bomen. ‘The Stairway To Unity’ is een 60 meter lange trap aan het natuurlijke amfitheater van de Mainstage van Tomorrowland, dat elke zomer plaatsvindt in De Schorre. De trap telt in totaal 700 vierkante meter mozaïek met meer dan 5 miljoen met de hand gesneden mozaïeksteentjes.

Eli Iserbyt is halfweg de Telenet Superprestige de leider in het algemeen klassement met 20 punten voorsprong op Laurens Sweeck. Beide renners staan zaterdag aan de start van de Schorrecross Boom. Zij worden uitgedaagd door onder andere Europees kampioen Michael Vanthourenhout, de 21-jarige Thibau Nys, Gerben Kuypers, Niels Vandeputte, Joris Nieuwenhuis, Jens Adams, Toon Vandebosch en Cameron Mason.

Bij de vrouwen is wereldkampioene Fem van Empel de torenhoge favoriete. Zij zal wel moeten afrekenen met Ceylin Alvarado, de leidster in de Telenet Superprestige en de jongste weken in erg goede doen. Met Puck Pieters, Shirin van Anrooij, Annemarie Worst, Denise Betsema, Aniek van Alphen en Inge van der Heijden tekenen nog vele andere Nederlandse toppers present in Boom. Met Sanne Cant, Laura Verdonschot, Alicia Franck en Marion Norbert Riberolle komen ook alle Belgische grote kanonnen aan de start.

Deel dit bericht