Iserbyt zet in Lille dominantie in DVV Trofee extra in de verf

2_10014329_LilleBeloften
Eli Iserbyt heeft in Lille zijn dominantie in de DVV Trofee nog eens in de verf gezet. De wereldkampioen bij de beloften pakte in de Krawatencross zijn zevende zege in acht manches. Belgisch kampioen Thijs Aerts won de sprint voor de tweede plaats van Jens Dekker.

Aerts nam op het provinciaal domein de Lilse Bergen de kopstart en probeerde Iserbyt zo onder druk te zetten. De wereldkampioen liet zich echter niet verrassen en ging al snel in de tegenaanval.

Dekker ging even mee in het spoor van de West-Vlaming en ook de Belgische kampioen spartelde nog een aantal rondes tegen. Een nieuwe demarrage van Iserbyt in de voorlaatste bezegelde definitief hun lot.

Iserbyt haalde zo probleemloos zijn zevende overwinning in acht manches binnen en zette zo zijn dominantie in de DVV Trofee nog wat extra in de verf. In een spannende sprint voor de tweede plaats bleef Aerts Dekker nog net voor.

In de eindstand van de DVV Trofee haalt Iserbyt het met ruime voorsprong op Yannick Peeters (10:21) en Thomas Joseph (12:53).

Iserbyt: ‘Wilde vandaag heel graag die zevende zege’

Iserbyt genoot met volle teugen van zijn overwinning in Lille. “Het parcours was vandaag niet op mijn maat, maar ik wilde hier heel graag die zevende overwinning binnenhalen. De concurrentie heeft het mij echter niet makkelijk gemaakt. Thijs Aerts het me lang onder druk gezet, het was moeilijk om een kloof te slaan.”

“Jammer dat ik geen acht op acht kon realiseren. De mooiste wedstrijd, de Koppenbergcross, heb ik niet gewonnen. Aan de andere kant: ik win toch liever het EK en het WK.”

Deel dit bericht