Jakobsen eert Mäder, Van der Poel blikt terug op geslaagde week

BBT Brussel-1-3

Fabio Jakobsen heeft deze week twee zeges toegevoegd aan zijn telraam van 2023. De Nederlandse spurtbom van Soudal-Quick Step droeg zijn triomf in Brussel op aan Gino Mäder. Mathieu van der Poel blikt terug op een goede week voor de ploeg.

Na de sprint stak Fabio Jakobsen zijn vinger in de lucht, een eerbetoon aan de deze week overleden Gino Mäder. “Dat is het enige wat we voor hem nog kunnen doen. De laatste dagen zijn voor niemand makkelijk geweest, zeker niet voor zijn familie en vrienden. We zullen hem allemaal missen, net zoals Björg Lambrecht.”

“Ik herinner me Gino nog van de Vuelta waarin hij het jongerenklassement won. Achter de schermen was hij een hele vriendelijk en aangename jongen.”

Dankzij de twee zeges in de Baloise Belgium Tour staat de teller van Jakobsen in 2023 op vijf overwinningen en lijkt hij klaar voor de Ronde van Frankrijk. “Ik ben heel blij met de zeges van deze week, maar de Tour blijft het grote doel. De benen worden beter, nu is het een kwestie om gezond aan de start te verschijnen.”

Van der Poel: ‘Geslaagde week’

Ook Mathieu van der Poel kende een geslaagde generale repetitie voor de Ronde van Frankrijk. De Nederlander van Alpecin-Deceuninck was goed voor ritwinst in Durbuy en het eindklassement. Dankzij vijf top tien-noteringen veroverde hij ook het puntenklassement.

“Het was een geslaagde week”, aldus Van der Poel. “Ik had koersritme nodig, maar ik was ook gekomen om het eindklassement te winnen en dat is me ook gelukt. Dat is altijd heel fijn. Zowel voor mezelf als voor de ploeg was het een geslaagde week. De Tour zal straks nog van een ander kaliber zijn, maar de vorm is goed.”

Deel dit bericht