Junior Coremans wint meteen bij comeback in het veld

coremans1011resres
De Soudal Jaarmarktcross heeft bij de junioren meteen een opmerkelijke prestatie opgeleverd. In zijn eerste Belgische wedstrijd van het seizoen fietste Dante Coremans solo naar de winst. Een halfjaar gelden hing hij de fiets nog aan de haak.

Op de Ridder Berthoutlaan in Niel namen 32 junioren de start in de tweede manche van de DVV Trofee. Dertig renners mochten al in de eerste ronde hun kansen op winst opbergen. Dante Coremans en Cedric Vandesompel namen de wedstrijd meteen stevig in handen.

Het duel werd echter al snel een one-man-show. Na enkele versnellingen raakte Coremans halfweg de wedstrijd definitief weg in de afdaling na de zandbak. De eerstejaarsjunior van Acrog-Pauwels Sauzen-Balen fietste snel een voorsprong van een tiental seconden bij elkaar en zou die nooit meer afgeven.

Opmerkelijk: voor Coremans was de Jaarmarktcross zijn allereerste wedstrijd van het seizoen op Belgische bodem. Een halfjaar geleden hing de renner uit Scherpenheuvel de fiets aan de haak, maar recent kwam hij terug op die beslissing. Met succes. Cedric Vandesompel werd tweede, Michael Bervoets – ploegmaat van Dante Coremans -vervolledigde het podium.

“Dit had ik niet verwacht”, gaf Coremans na de aankomst toe. Vorige week reed hij als opwarmer nog twee wedstrijden in Spanje, waarin hij vierde en elfde werd. “Na vorig seizoen was ik de goesting om te crossen even kwijt. Vier maanden ben ik volledig gestopt, pas zes weken geleden kroop ik voor het eerst terug op de fiets. Die pauze heeft mij wel deugd gedaan. Of ik dit seizoen nieuwe doelen heb? Laten we eerst genieten van de cross.”

Deel dit bericht