Keukeleire: ‘Sta er beter voor dan vorig jaar’

CYCLING BALOISE BELGIUM TOUR STAGE 4
Bij Lotto-Soudal hebben ze de buit mooi verdeeld. Jelle Vanendert pakte zaterdag de rit, Jens Keukeleire begint zondag als leider aan de slotrit van de Baloise Belgium. "Dit is een hele comfortabele situatie."

Jens Keukeleire begint zondag aan de slotrit met een voorsprong van 15 seconden op ploegmaat Jelle Vanendert. Anthony Turgis en Dion Smith volgen al op respectievelijk 26 en 39 seconden. Houdt Keukeleire morgen stand, dan schrijft hij voor het tweede jaar op rij de Baloise Belgium Tour op zijn palmares.

RUIME VOORSPRONG

“Het logische scenario is dat André Greipel morgen de etappe wint”, lacht Keukeleire. “Voor mij zou dat de beste situatie zijn. Op dit moment sta ik er veel beter voor dan vorig jaar. Toen moest ik nog twee seconden goed maken. Nu ga ik met een ruime voorsprong de laatste etappe in. Dit is een hele comfortabele situatie.”

Keukeleire won zaterdag in Wanze de sprint voor de tweede plaats en legt daarmee – samen met zijn sterke tijdrit in Bornem – de basis voor een mogelijke tweede eindzege. Al had de West-Vlaming het tijdens de tweede beklimming van de Muur van Hoei wel even moeilijk.

“Bij de eerste passage voelde ik daar al dat ik het lastig had, dus heb ik geprobeerd om bij de tweede doortocht te anticiperen. Jammer genoeg kwamen de andere renners iets te snel terug. Het was even doorbijten en op eigen tempo naar boven rijden. Gelukkig kon Jelle vooraan het tempodrukken en kreeg ik bovenaan een lange vlakke strook om terug de aansluiting te maken.”

OPSTEKER NA MOEILIJK VOORJAAR

Keukeleire won vorig jaar de Baloise Belgium Tour, maar reed nooit rond in de blauwe leiderstrui. Zondag mag hij die voor de slotrit van Landen naar Tongeren een eerste keer aantrekken. “Een eindzege in deze ronde zou voor mij heel belangrijk zijn na een dramatisch voorjaar. Door ziekte kon ik me niet tonen in de klassiekers. Op deze manier kan ik op een mooie manier starten aan het tweede deel van mijn seizoen.”

Deel dit bericht