Keytrade Bank Urban Trail Gent pakt uit met 12 nieuwe locaties

gnturban

Op zondag 31 maart is de Gentse binnenstad voor de vijfde keer het decor van de Keytrade Bank Urban Trail Gent, een ontdekkingstocht op loopschoenen. Met een nieuwe start- en finishlocatie en maar liefst 12 nieuwe Gentse parels op het parcours belooft het alvast een topeditie te worden!

De start en finish verhuist van de Leopoldskazerne en ‘t Kuipke naar de Vrijdagmarkt. Nadien leidt het parcours van 6 of 11 km de deelnemers door 22 bekende en minder bekende gebouwen. Van de 12 nieuwe locaties kunnen we er alvast 1 bekendmaken:

– Het Handelsbeursgebouw kent een rijke geschiedenis: van Gildenhuis in de Middeleeuwen tot een zaal met een state of the art podiuminfrastructuur. In de Handelsbeurs Concertzaal ontdekken lopers een creatief muziekhuis waar verschillende genres zij aan zij staan.

De Gent Urban Trail is meer dan een loopwedstrijd, het is een ware ontdekkingstocht op loopschoenen. “Ik ben zelf een fervent loper in de Assels”, vertelt schepen van Sport Sofie Bracke. “Maar zo eens door allerlei bekende en minder bekende gebouwen in je stad kunnen lopen, dat is echt een unieke belevenis. 31 maart staat dus al met stip in mijn agenda genoteerd.”

Na Antwerpen is Gent de tweede stad die de Keytrade Urban Trail Series aandoet. Om iedereen in alle comfort door de straatjes, op trapjes en door de gebouwen te laten lopen zullen de deelnemers in waves vertrekken tussen 9u en 10u15.

Deel dit bericht