Knappe derde plaats voor Quinten in Bredene

quinten3de
Op een gloednieuw parcours meer landinwaarts gelegen op het domein De Grasduinen heeft Quinten een mooie derde plaats behaald in de Brico Cross van Bredene. Wout Van Aert won voor Mathieu van der Poel.

Quinten en Van der Poel kwamen samen ten val in de beginfase. Van Aert telde halfweg één minuut voorsprong op het trio Merlier, Mathieu en David van der Poel. Met nog drie ronden voor de boeg zonderde Mathieu van der Poel zich af van zijn broer en Merlier. Quinten volgde wat verderop en maakte zo jacht op de laatste podiumplaats.

Die strijd voor de derde plaats werd fel betwist. David van der Poel sloeg in alle hevigheid tegen de vlakte en zag zo Quinten en Merlier van zich wegfietsen. Quinten kon uiteindelijk ook Merlier nog 22 seconden van zich afschudden en legde 13 seconden na Mathieu van der Poel en 1’40” na winnaar Van Aert beslag op de derde plaats.

Ook Daan, Nicolas en Jim reden een meer dan verdienstelijke wedstrijd en finishten allemaal in de top tien, respectievelijk zevende, achtste en tiende. Toon, Corne en Lars reden niet mee.

Bij de dames won de Italiaanse Alice Maria Arzuffi voor Helen Wyman en Loes Sels. Fleur eindigde nog net in de top 10 op 3’43” van de winnares. Zij was de enige deelneemster van onze ploeg in Bredene.

Quinten Hermans:

“Ik ben zeer blij met deze derde plaats, zeker als je bekijkt wie me voorafgaat”, stelde Quinten. “Die laatste podiumplaats was het hoogst haalbare, nadat ik toch wel een goede start nam. Uiteindelijk vervoegde ik het duo Tim Merlier en David van der Poel. Wij zouden strijd leveren voor de derde plaats. Op een gegeven moment viel David achter mij, maar ik maakte geen bewust manoeuvre waardoor hij zou vallen. Ik heb hem dat ook nog gezegd na de aankomst. Ik keer alvast tevreden huiswaarts.”