Koprol houdt Compton niet tegen in GP Sven Nys

2_01031809_ComptonBaal
Katie Compton heeft op indrukwekkende wijze de GP Sven Nys op haar erelijst geschreven. De Amerikaanse haalde meteen ook de eindzege in de IJsboerke Ladies Trophy over de streep. Annemarie Worst en Maud Kaptheijns werden twee en drie.

Katie Compton heeft in Baal een mooi nummer opgevoerd. Nochtans zag het er in de eerste ronde niet goed uit voor de Amerikaanse. De eerste speldenprikken kwamen van Nikki Brammeier, de verrassende Ceylin Alvarado en Annemarie Worst. Compton viel in de openingsfase vooral op met een stevige koprol.

De valpartij leek haar echter niet te deren. Een met modder besmeurde Compton schoof snel terug naar voren en profiteerde van een stevige smak in de modder van Worst om de leiding over te nemen. Een positie die de Amerikaanse niet meer uit handen gaf. Dankzij de zege in de GP Sven Nys is Compton meteen zeker van eindwinst in de IJsboerke Ladies Trophy.

In de achtergrond hield Worst knap stand op de tweede plaats. Maud Kaptheijns snoepte na een lange achtervolging Sanne Cant, geplaagd door rugproblemen, in het slot van de wedstrijd de derde plaats af.

Compton: ‘Eindwinst was een belangrijk doel’

“Het voelt goed om op de eerste dag van het jaar meteen te winnen”, glunderde Compton. “Zeker op zo’n zware omloop. Wat er gebeurde bij die val in de eerste ronde? Ik reed me vast in een diepe put en lag tegen de grond. Uiteindelijk heeft het me weinig parten gespeeld. Gewoon knop omdraaien en blijven gaan. Ik was toch al nat en hing vol modder.”

“Het doet ook deugd dat de eindzege helemaal binnen is. Bij de start van het seizoen was dit klassement een belangrijk doel voor mij. Gisteren lag ik al om tien uur in bed, maar vanavond mag er wel een klein feestje gevierd worden.”

Deel dit bericht