Kris Wouters blikt vooruit op BK beloften en elite mannen

kwprvwbkRG
"Met vier in de top-10 en minstens eentje op het podium." Ploegleider Kris Wouters zou tekenen voor dat resultaat zondag op het BK bij de elite mannen in Oostende. En bij de beloften? Met drie op het podium?

“De Telenet Fidea Lions hebben in alle categorieën podiumkandidaten!” Zo eindigde de preview van Sven Vanthourenhout woensdag. Collega Kris Wouters denkt er net zo over. “Bij de elite mannen is Wout Van Aert uiteraard de topfavoriet, maar dat wil niet zeggen dat wij zonder ambitie aan de start verschijnen. We geven ons niet bij voorbaat gewonnen. Wout is niet onoverwinnelijk, dat heeft Toon op nieuwjaarsdag in Baal en eind oktober op het EK in Pontchâteau bewezen.”

“Het parcours biedt zeker mogelijkheden voor Toon”, vervolgt Kris. “Die loopstrook van 150 meter speelt in zijn kaart en dat hij in een uitstekende conditie verkeert, heeft zondag iedereen kunnen zien. Een podiumplaats in Oostende is het doel. Ook Tom mag dat ambiëren. Vooral in de wereldbekercrossen heeft hij dit seizoen heel sterk gereden. En twee jaar terug op het BK in Erpe-Mere moest er ook veel gelopen worden en stond hij als tweede op het podium”, herinnert Kris zich nog levendig.

Naast Toon Aerts en Tom Meeusen hebben de Telenet Fidea Lions nog twee ijzers in het vuur bij de elite mannen: Daan Soete en Jim Aernouts. “Zij moeten in staat geacht worden bij de eerste tien te finishen”, denkt Kris. “Het zou een prachtig resultaat zijn: met vier in de top-10 en minstens eentje op het podium.” 

Bij de beloften mag het zelfs nog iets meer zijn. “We moeten niet onder stoelen of banken steken dat Quinten de topfavoriet is. Zeker nu Eli Iserbyt het BK bij de elite zal betwisten. Thijs verkeert ook in een uitstekende vorm. Het lijkt wel of hij elk jaar tegen dat de kampioenschappen eraan komen nog net dat tandje bij kan steken. En ja, ook Nicolas is een kanshebber voor het podium.”

“Er liggen uiteraard nog een handvol concurrenten op de loer, maar een 1-2-3 voor de Telenet Fidea Lions is geen wilde fantasie”, stelt Kris, daarin bijgetreden door Sven Vanthourenhout. “Onze jongens kunnen dat!” Vorig jaar lukte het ook met toen Thijs op 1, Daan (die nu dus bij de elite rijdt) op 2 en Quinten op 3.

Maar dat zo’n ‘clean sweep’ verre van evident is, beseft Kris maar al te goed. “Ik hoop vooral dat iedereen in zichzelf gelooft en van pech gespaard mag blijven. Als dat zo is en je hebt je uiterste best gedaan, maar er blijkt er toch eentje beter te zijn, dan kan ik daar absoluut mee leven”, besluit Kris. 

Deel dit bericht