Küng: ‘Nu wil ik die leidersplaats vasthouden’

Benelux Tour 2021 - Stage 5
In het algemeen klassement neemt Stefan Küng de leiding over van zijn landgenoot Stefan Bissegger. De Zwitser wil na zijn derde plaats van vorig jaar deze keer de eindzege binnenhalen.

“Ik had niet verwacht dat ik vandaag de leiderstrui zou overnemen”, zei de renner van Groupama-FDj. “In principe wordt de strijd om het algemeen klassement in de ritten van zaterdag en zondag beslecht.”

Küng kende ook wat meeval. Bissegger viel voorin weg na een slechte dag, Asgreen -de nummer twee bij de start van de etappe – verloor kostbare seconden na materiaalpech. “Heel jammer voor hem natuurlijk. Zelf probeerde ik zo goed mogelijk vooraan te blijven en niet in de problemen te komen.”

“Wat nu? Nu wil ik die leidersplaats vasthouden tot zondag, dan kan ik tevreden zijn. In de rit naar Houffalize weet ik aan wat ik me mag verwachten. Ik heb deze ronde al vaker gereden en ken alle beklimmingen. Na een hoogtestage zouden die klimmetjes ook geen probleem mogen vormen, al moet ik jongens zoals Wellens en Hirschi zeker in het oog houden. Kan ik morgen overleven, dan ziet het er wel goed uit. Op zondag kom ik immers weer op mijn terrein.”

Deel dit bericht