Langste afstand is de populairste in tweede editie Keytrade Bank Nationaal Park Run & Walk Maasmechelen

foto Golazo

Dit weekend staat de tweede editie van de Keytrade Bank Nationaal Park Run & Walk Maasmechelen op het programma. Ruim 3000 sportievelingen zullen hun opwachting maken in Nationaal Park Hoge Kempen, het enige nationale park dat België rijk is. De wandelaars mogen zaterdag de spits afbijten op parcoursen van 8, 14,5 en 23 km. Zondag krijgen de lopers de kans om het Limburgse natuurschoon te ontdekken. De drie parcoursen zitten in een volledig nieuw jasje ten opzichte van vorig jaar. Zowel bij de wandelaars als bij de lopers is de 23 km de populairste afstand.

Meer dan de helft van alle reeds ingeschreven lopers en wandelaars kiest voor de langste afstand, de 23 km. Op die route doorkruisen de deelnemers de Vallei van de Ziepbeek, een van de mooiste plekjes van de provincie. Ook de Vallei van de Kikbeekbron is een natuurpareltje op het traject van de 23 km én op dat van de 14,5 km. Maar voor welke afstand je ook kiest komend weekend, genieten wordt het sowieso. Het landschap in het Nationaal Park Hoge Kempen is zo divers dat bijna iedere kilometer wel iets anders te bieden heeft: rustgevende ‘Scandinavisch’ aandoende bossen, omvangrijke heidevelden, indrukwekkende waterplassen, …

“Wie nooit eerder in Maasmechelen kwam lopen, zal niet geloven dat zo’n unieke trails in Vlaanderen liggen”, zegt parcoursbouwer en streekkenner Dirk Dexters. “Het Nationaal Park is een ongelooflijke speeltuin voor lopers en wandelaars”, aldus Dexters, die zelf een fervent trailloper is en benadrukt dat er bij het uitstippelen van de parcoursen rekening gehouden is met alle niveaus.

Online inschrijven voor de Keytrade Bank Nationaal Park Run & Walk Maasmechelen kan nog tot vrijdag middernacht. Zaterdag en zondag ter plaatse inschrijven in Maasmechelen kan ook.

Raf Terwingen: “Maasmechelen is ‘the place to be’”

Raf Terwingen, burgemeester van Maasmechelen: “Als hoofdtoegangspoort van Vlaanderens enige Nationaal Park en als hoofdstad van het Maasland is Maasmechelen natuurlijk ‘the place to be’ om een Nationaal Park Run & Walk te organiseren. Op zaterdag en zondag 19 en 20 februari ontvangen onze gastvrije en warme Maasmechelaren met veel enthousiasme en liefde voor de tweede keer de vele deelnemers die ook dit jaar opnieuw versteld zullen staan van onze mooie natuur, verrassende uitzichten en tot de verbeelding sprekende waterpartijen.”

Steven De Backer: “Bijzonder blij onze schouders onder dit mooie initatief te kunnen zetten”

Steven De Backer, Communication and Activation Manager bij Keytrade Bank: “Het Nationaal Park in Maasmechelen is een uniek stuk natuur dat je gewoonweg moet ontdekken of herbeleven. De verschillende startdata voor lopers en wandelaars garanderen een optimale beleving en de keuze tussen de verschillende afstanden laat iedereen een uitdaging kiezen. Bijzonder blij onze schouders onder dit mooie initatief te kunnen zetten. We kijken dan ook uit naar het tweede luik van de Keytrade Bank Nature Trail Series.”

Keytrade Bank Nature Trail Series 2022

De Keytrade Bank Nationaal Park Run & Walk is het eerste event van de Keytrade Bank Nature Trail Series 2022, de verzameling van de meest groene loop- en wandelevenementen van ons land. Tijdens deze Nature Trails lopen of wandelen de deelnemers doorheen de mooiste plekjes natuur van België. Na de Keytrade Bank Nationaal Park Run & Walk volgen nog de Keytrade Bank Crêtes de Spa (26 en 27 maart), de Keytrade Bank Brussels Nature Run & Walk (18 april), de Keytrade Bank Abdijentocht (26 mei), de Keytrade Bank Trail de l’Abbaye (1 oktober) en de Keytrade Bank Mijnentocht (18 december).

Deel dit bericht