Laporte: ‘Eerst genieten, dan leidersplaats verdedigen’

CYCLING BALOISE BELGIUM TOUR STAGE 3
Christophe Laporte boekte in de Baloise Belgium Tour zijn eerste overwinning in een tijdrit. De Fransman hoopt zaterdag in de Ardennenrit te bewijzen dat hij meer is dan een sprinter.

Weinig mensen die voor aanvang van de tijdrit de naam van Christophe Laporte op hun lijstje hadden gezet. “Bij de beloften was ik al goed in het werk tegen de klok, maar als prof had ik nog nooit een tijdrit gewonnen”, sprak de Fransman, die dit jaar al aan vijf overwinningen zit. “De chrono van vandaag lag me wel en uiteindelijk vielen de puzzelstukjes voor mij perfect in elkaar. Hopelijk volgen er in de toekomst nog zeges in tijdritten.”

Laporte houdt aan zijn zege ook de leiderstrui over. “Of ik die morgen kan houden? Dat wordt geen makkelijke opdracht. Als ik me goed voel, kan ik wel mee een helling over. Ik ben meer dan een sprinter, maar de etappe van morgen is niet meteen voor renners met mijn postuur. Vanavond ga ik eerst genieten van die leidersplaats, morgen zal ik alles geven om die blauwe trui te verdedigen. Met Dimitri Claeys hebben we bovendien nog een renner die er goed voor staat in het klassement.”

Deel dit bericht