Lars heerst op de Hotondberg

CYCLOCROSS DVV TROPHY GP MARIO DE CLERCQ
De kop is eraf! Lars Van der Haar zorgde op de Hotondberg voor de eerste mannelijke Telenet Fidea Lions-zege van het seizoen. Onze Nederlander reed in Ronse op twee ronden van het einde weg bij Van der Poel en Van Aert naar een koninklijke zege. Hij is meteen ook de eerste leider in de DVV Trofee.

Daan Soete en Lars Van der Haar zorgden voor een droomstart in een zonnig Ronse. Zij reden de eerste ronde afwisselend aan de leiding. Al snel vormde zich een omvangrijke kopgroep met daarbij Toon en Lars. Deze groep werd stelselmatig uitgedund. Na vier ronden reed het duo Van Aert-Van der Poel weg.

Kopgroep met Toon

Met een indrukwekkende inspanning op een loopstuk slaagde Toon erin de aansluiting te maken. “Ik kon mee de wedstrijd maken, maar voelde me niet bij de allerbesten. Door een sterke looppassage kon ik wel terugkeren bij Van Aert en Van der Poel.”

Even later konden ook Lars en een aantal andere renners vooraan de aansluiting maken. “Daar verraste ik mezelf dat ik er naartoe reed in zo een korte periode,” aldus Lars. Bij een nieuwe versnelling van Van Aert konden enkel Lars en Van der Poel mee. Ook de volgende versnellingen kon onze 26-jarige Nederlander steeds goed pareren.

Lars valt aan!

Op twee ronden van het einde besloot hij zelf te gaan: “Ik wilde vooral ruimte creeëren. Als Van Aert of Van der Poel in de laatste ronde versnellen word ik er zeker afgereden. Maar als ik 10 seconden kon pakken moeten ze die eerst al dichtrijden op mij en krijgen ze mij er misschien niet meer af.”

Lars: “Op tandvlees doorrijden”

 Lars breidde snel zijn voorsprong uit en mocht op de Hotondberg de armen ten hemel heffen voor de eerste seizoenszege van de mannelijke Telenet Fidea Lions. “Dit had ik niet verwacht. Ik voelde me wel goed en voelde dat er snee op zat maar je weet niet hoe dat zal zijn tegenover de concurrentie.”

“Na mijn demarrage liep de voorsprong verrassend hoog op dat ik voelde dat de overwinning erin zat. Dan was het op het tandvlees doorrijden tot de krampen achter mijn oren schoten. Het parcours lag me heel goed. Het was heel zwaar. Mijn voorbereiding deze zomer was anders dan de voorbije jaren. Ik kom van zovele blessures dat het wat zoeken was naar de juiste instelling.”

Kris: “Ideale situatie”

Ook ploegleider Kris Wouters glom van trots: “Het was de ideale situatie. Lars versnelde wanneer Van Aert en Van der Poel naar elkaar keken. Dan kon Toon nog terugkeren in hun wiel en de kat uit de boom kijken.”

Toon: “Na Gieten zat ik in de put, maar dit geeft motivatie en moed”

Toon finishte als 5de en keek tevreden terug op de cross: “Door omstandigheden duurde het langer om dit seizoen op stoom te komen. Na Gieten zat ik echt in de put. Ik vertrok er goed maar viel compleet stil. Ik voelde me echt slecht en kreeg wat schrik.”

“Vandaag kwamen we op een omloop waarbij iedereen op zijn plaats valt. Dan kan ik top 5 rijden, daarmee ben ik tevreden. Dit geeft me vooral motivatie en moed om er de volgende weken weer tegenaan te gaan. Ik moet nu gewoon rustig blijven, ik heb een goede begeleiding, zowel bij de ploeg als persoonlijk. Dus dat komt goed.”

Na een sterke start viel Daan wat terug, met een 14de eindstek tot gevolg. Corné eindigde in de top 10, Jim werd 16de.

Uitslag

1. Lars Van der Haar
2. Mathieu Van der Poel + 00:20
3. Wout Van Aert + 00:21
5. Toon Aerts + 00:24
10. Corné Van Kessel + 01:38
14. Daan Soete + 03:22
16. Jim Aernouts + 03:35

Klassement DVV Trofee

1. Lars Van der Haar
2. Mathieu Van der Poel + 00:25
3. Wout Van Aert + 00:26
5. Toon Aerts + 00:29
10. Corné Van Kessel + 01:43
14. Daan Soete + 03:17
16. Jim Aernouts + 03:40

>

My move of the day 🚴🏃🏻(@erusuchan)

Een bericht gedeeld door Toon Aerts (@toonaerts) op

Deel dit bericht