Lucinda zet 2020 in met tweede plek, Yentl leider bij beloften

CYCLOCROSS DVV TROFEE GP SVEN NYS BAAL WOMEN ELITE
In de Grote Prijs Sven Nys in Baal, de zesde manche van de DVV-trofee, streed Lucinda bij haar comeback naar een tweede plek. Bij de beloften verdedigde Yentl zijn leiderplaats met een derde plek.

Voor Lucinda betekende Baal de eerste wedstrijd sinds haar valpartij in Loenhout. Lucinda en Ellen draaiden in de top-10 het veld in. Ronde per ronde schoof Lucinda op richting podiumplekken. In de tweede wedstrijdhelft rekende ze af met Annemarie Worst om plek 2, op dat moment was de vogel vooraan al gaan vliegen. Ellen finishte als eerste Belgische op een solide 8ste positie.

Lucinda Brand:

“Ik had geen last meer van mijn onderbeenblessure in de wedstrijd. Bij de start voelde ik meteen al dat ik geen superdag had. Technisch reed ik wel een sterke cross, maar op de pure kracht kwam ik vandaag wat tekort tegenover de sterke concurrentie.”

Dames

1. Ceylin Alvarado
2. Lucinda Brand
3. Annemarie Worst
8. Ellen Van Loy

Bij de mannen helaas blessureleed troef. Toon bekomt nog van zijn ribblessure. Ook Lars startte niet, hij liep de griep op. Ook Nicolas herstelt nog van zijn maagvirus. Thijs en Jim verdedigden onze kleuren. Thijs finishte na een lastige cross 13de, Jim 16de.

Mannen

1. Mathieu Van der Poel
2. Eli Iserbyt
3. Tom Pidcock
13. Thijs Aerts
16. Jim Aernouts

Yentl verdedigde bij de beloften met succes zijn leidersplaats. Hij finishte in het zog van de winnaar als derde. Andreas legde beslag op plek 8. Met nog twee DVV-trofee manches (Brussel en Lille) te gaan bedraagt zijn voorsprong op Belgisch kampioen Timo Kielich 18 seconden.

Yentl Bekaert:

“Ik stond op de derde rij in de start en de startstrook is redelijk smal. Al snel kon ik mijn achterstand goedmaken richting derde plek. In de laatste ronde maakte ik een foutje in een bocht. Daardoor knalde ik met mijn gezicht tegen de omheining. Dat was even pijnlijk, maar ik verwacht geen grote gevolgen. Het wordt een secondenspel in de strijd om de eindwinst van de DVV Trofee. Dat belooft spannend te worden.”

Beloften

1. Antoine Benoist
2. Timo Kielich
3. Yentl Bekaert
8. Andreas Goeman

Deel dit bericht