Magistrale Toon triomfeert in GP Sven Nys

2_01071946_toonbaal
Toon heeft op grootse wijze het nieuwe jaar ingezet. In de grote prijs van ploegmanager Sven Nys stoomde hij na een lange solo naar zijn derde zege van het seizoen.

Met de ploegmanager als grote bezieler achter de zevende manche van de DVV Verzekeringen Trofee in Baal wilde het team iets laten zien. En dat was er meteen te merken. De Lions begonnen gretig. Bij het induiken van het veld zaten maar liefst vier zwart-gele hemden bij de eerste tien.

Niet veel later rukten Tom en Toon zich los. De twee bouwden stelselmatig hun voorsprong uit tot Tom tegen de grond ging en Toon alleen verder moest. Maar hij hield vol en reed op prachtige wijze naar zijn derde overwinning van het seizoen en een mooi nieuwjaarscadeau.

‘Dit is schitterend’, kon hij het na de finish nog altijd maar moeilijk geloven. ‘Voor de ploeg is dit een heel belangrijke wedstrijd. Nochtans stond ik vanochtend op met stijve spieren. De tol van een zware eindejaarsperiode. Dus koos ik voor een slimme tactiek. En die heeft geloond.’

In de slotronde werd het ngo wel spannend toen de oprukkende Van Aert steeds dichter kwam. ‘Ik luisterde constant naar de speaker’, zegt de Europees kampioen.

‘Ik mocht geen fouten maken. Iets wat me in het slot van de vorige crossen telkens wél overkwam. Gelukkig zat ik in de eerste ronden in het wiel van Tom en kon ik zijn lijnen afkijken. Daar heb ik in het slot veel aan gehad.’

Achteraf viel een dolgelukkige Nys de dagwinnaar in de armen. ‘Leuk om iemand met zo’n palmares zo blij te kunnen maken. We spreken gewoon al heel lang over deze dag. En na vandaag zullen we er ook nog lang over spreken’, besluit hij met een knipoog.

Na Toon nestelde ook Corné zich met een zevende plek in de top tien. Tom verliet de Balenberg met een elfde plaats, terwijl Lars zijn eerste wedstrijd voor onze ploeg met een tevreden gevoel afsloot als dertiende. Jim bolde binnen als vijftiende.

Deel dit bericht