Marie Bilo en Antoine Senard loodsen hun team naar zege tijdens EnergyVision CrossCup in Berlare

Golazo
Golazo

10.000 aanwezigen vonden vandaag hun weg naar het Provinciaal Domein Nieuwdonk voor het startschot van de EnergyVision CrossCup.

De ruim 1.000 deelnemende teams doken in Berlare met veel enthousiasme de modder in om de aflossingsstok zo snel mogelijk rond te brengen. Bij de dames liep het gesmeerd bij het gemengd team van Marie Bilo, Belgisch kampioene korte cross. Het trio hield nog net ACW af voor de winst. Bij de mannen moest Team ROCKNRUN het in extremis doen zonder Ruben Querinjean. Zelfs zonder hun sterkhouder mochten zij voor het tweede jaar op rij zegevieren.

De EnergyVision CrossCup in Berlare heeft het veldloopseizoen officieel geopend. Dankzij de weersomstandigheden van de voorbije dagen, werden de deelnemers en supporters getrakteerd op een extra portie modder waardoor het crossgevoel alleen maar meer werd aangewakkerd. De openingsmanche moest het wel stellen zonder twee kleppers aan de start. Lisa Rooms en Ruben Querinjean, de twee slotlopers van de winnende ploeg van vorig jaar, moesten beiden vanaf de zijlijn toekijken. Door hun afwezigheid werd het zowel bij de mannen als de vrouwen een open strijd die pas in het slot in zijn definitieve plooi viel.

Bij de vrouwen was het Mariska Parewyck (EA) die de favorieten liet zweten door als startloopster ruim als eerste de stok door te geven. Annelies Nijssen begon daardoor met een achterstand aan de tweede beurt, maar kwam al snel onder stoom. De atlete, die voor de gelegenheid met een gemengde ploeg aantrad, liep het gaatje snel dicht en nam de leiding over. Zij stuurde vervolgens Marie Bilo de laan uit voor de afsluitende 2800m. De Belgische kampioene op de korte cross liet Victoria Warpy, één van de veldlooprevelaties van vorig jaar, nog terugkomen waardoor een spannend slot zich aankondigde. Erop en er meteen over zat er niet in voor de ACW-atlete. Warpy zag hoe Bilo op het einde van haar wegliep en even later de handen in de lucht mocht steken. Marathonloopster Chloé Herbiet liep veruit de snelste beurt van alle dames en loodste zo haar équipe naar de derde plaats.

Team ROCKNRUN zette bij de mannen wel hun favorietenrol van bij de start in de verf. Maxime Delvoie zorgde voor een verschroeiende openingsronde en wisselde als eerste af. Ziad Audah mocht als vervanger voor Querinjean opdraven en deed dat met groot succes. Hij hield zelfs 1500m-specialist Ruben Verheyden nog net achter zich. Alle hoop berustte uiteindelijk op Antoine Senard om het af te maken voor Team ROCKNRUN. DCLA, dat inmiddels was opgerukt naar de tweede plaats, had met Guillaume Grimard nog wel een stevige troef in handen. Grimard maakte wat van de achterstand goed, maar bleef uiteindelijk op een handvol seconden hangen van Senard. Die laatste zorgde zo voor een tweede zege op rij voor Team ROCKNRUN. Dankzij een straffe inhaalkoers loodste Nicolaï Saké, de snelste slotloper van het hele veld, Lyra-Lierse nog naar een derde plaats.

Deel dit bericht