Martin grijpt de macht in Bank van De Post Ronde van België

BELGIUM CYCLING TOUR OF BELGIUM STAGE 4
Tony Martin heeft op indrukwekkende wijze de tijdrit van de Bank van De Post Ronde van België gewonnen. Hij verpulverde de tijd van Lieuwe Westra. Martin pakt ook de Lotto-Leiderstrui.

Tony Martin maakte zijn favorietenrol waar. (foto belga)
Er stond geen maat op Tony Martin in de vlakke tijdrit over 20 kilometer. De wereldkampioen loste de torenhoge verwachtingen helemaal in. Martin deed 24 minuten en vier seconden over de 20 kilometer tussen Turnhout en Arendonk. De Duitser van Omega Pharma – Quick-Step verpulverde de tijd van hardrijder Lieuwe Westra met maar liefst 46 seconden. Het werd een mooie dag voor Omega Pharma – Quick-Step want Niki Terpstra was goed voor de derde tijd in Arendonk. Carlos Barredo legde beslag op plaats vier. De verrassende Rus Alexander Serov behaalde een knappe vijfde plaats.

Drievoudig ritwinnaar André Greipel moest zijn rode Lotto-Leiderstrui inleveren aan zijn landgenoot Martin. Greipel deed zijn best, maar kwam niet verder dan de 41ste plaats. Greipel blijft wel leider in het Bank van De Post-Puntenklassement.

Tobias Ludvigsson neemt de witte Synergie Interim-Jongerentrui over van Adam Blythe. Ludvigsson pakte uit met een knappe tijdrit en werd achtste. De renner van Argos-Shimano heeft vier seconden bonus op Guillaume Van Keirsbulck.


Deel dit bericht