Mathieu van der Poel: “Het was zeker niet de bedoeling om alleen te gaan, maar iedereen zat op de limiet”

20230617-BaloiseBelgiumTour-Webres-MatsPalinckx-5

Mathieu van der Poel pakte in Durbuy een serieuze optie op de eindzege in de Baloise Belgium Tour. Met een solo van 36 kilometer pakte hij afstand van zijn naarste concurrenten.

“Het was zeker niet de bedoeling om alleen te gaan, maar het ging heel snel en iedereen zat op de limiet. Het was de hele dag moeilijk te controleren, ook al heeft de ploeg dat heel goed gedaan. Het werd moeilijker en moeilijker dus dan besloot ik zelf om voor de aanval te kiezen. Ik kwam alleen te zitten en het waren heel ondankbare wegen hier rond Durbuy om alleen te rijden. Dus het was afzien tot op de meet, maar ik ben blij dat ik het gehaald heb.”

De Trek-Segafredo Toms Skujins zorgde nog dat de achtervolgende groep terug iets dichter kwam, maar dat sloeg de Nederlander niet uit zijn lood: “Ik kreeg dat niet echt mee en heb ook niet echt achterom gekeken. Dat probeer ik niet te doen als ik alleen ben. Ik heb gewoon gefocust op mijn eigen vermogen en geprobeerd dat tot de finish te rijden.”

“Er zijn heel veel mooie manieren om te winnen, maar het is altijd leuk om alleen binnen te komen.” Van der Poel zette sinds vorige week nog mooie stappen richting Ronde van Frankrijk. “Vorige week in Dwars door het Hageland zat het op zich al vrij goed. Ik was nog niet op mijn frist, maar ik zat waar ik moest zitten tot ik lek reed. Het koersritme en een paar dagen extra rust doen me wel goed. Tot nu kan ik niet klagen en verloopt alles perfect richting Tour, ik hoop dat ik het zo kan houden. Ik rijd enkel nog de slotrit morgen en het nationale kampioenschap in de aanloop naar de Tour.”

Deel dit bericht