Mathieu van der Poel: ‘Uitschuiver was mijn eigen fout’

belgaimage-159958014-full
Mathieu van der Poel pakte in de Brussels Universities Cyclocross zijn negentiende seizoenszege. De Nederlandse wereldkampioen kende een heel goede dag, klonk het achteraf. "Ik maakte het verschil op het laatste deel van het parcours."

Eén foutje van Mathieu van der Poel, maar winnen deed ie toch weer na een nieuwe solo. “Ik denk dat ik met mijn pedaal achter zo’n spandoek bleef haken, mijn eigen fout. Het ziet er spectaculairder uit dan het is, want het was geen harde val. Enkel mijn ketting moest ik er even op gooien. Zoiets gebeurt al eens als je die laatste grassprietjes op het parcours opzoekt. Die liggen aan de buitenkant tegen de spandoeken”, beseft Van der Poel het risico. “Ik had een heel goede dag. Ik maakte het verschil op het laatste en voor mij ook lastigste deel van het parcours. Op zich ben ik wel tevreden van mijn cross.”

“Het was een mooie editie. De veranderingen die aan het parcours gebeurd zijn, vind ik zeker positief. Het is zeker een cross die ik wil blijven winnen.” Van der Poel was ook gepakt door de minuut stilte voor de overleden VUB-student die vandaag dood werd teruggevonden. “Het was heel erg stil en pakkend. Ik heb de indruk dat ik zoiets te veel lees in de media. Dat is niet leuk”, ging hij er stemmig uit.

Eli Iserbyt: “Geraakte lastig in de wedstrijd”

Een mooi duel vocht de West-Vlaming uit met Corné van Kessel, maar de kleine man van Pauwels Sauzen-Bingoal trok het laken naar zich toe. “Op het einde wist ik dat hij de tweede schuine kant iets trager door kwam dan mij. Daar probeerde ik dan ook het verschil te maken. Het is een lastige wedstrijd, met ook nog een valpartij erbovenop. Ik geraakte lastig in de wedstrijd. Maar ik rij, samen met Corné overigens, een goede wedstrijd.”

Iserbyt reed lek, maar kwam snel terug. “Ik reed lek na de tweede keer post. Dat is klote, om het zo te zeggen. Daarmee moest ik om mijn limiet rijden waar de anderen konden recupereren. En toen Mathieu ging, had ik geen antwoord.” Iserbyt is met nog één manche in de DVV Verzekeringen Trofee al zeker van de eindzege: hij heeft immers meer dan vijf minuten voorsprong.

Deel dit bericht