Meer dan 4000 lopers aan de start van ENGIE Dwars door Brugge samen met burgemeester De fauw

thddbr

De 41ste editie van ENGIE Dwars door Brugge pakt op zondag 8 mei uit met een prachtig stadsparcours, dat voor het eerst ook het prachtige Minnewaterpark zal aandoen. Ook de burgemeester van Brugge, Dirk De fauw, trekt zijn loopschoenen aan en verkent mee al lopend zijn stad.

Na de afgelasting in 2020 en vorig jaar een bijzondere editie waarbij de organisatie omwille van de heersende coronapandemie de lopers maximaal in tijd en ruimte over het parcours spreidde, knoopt ENGIE Dwars door Brugge dit jaar opnieuw met de traditie aan. Dat betekent: een gezellige massaloop met groepsstart en een sfeervolle tocht doorheen het prachtige historische stadscentrum met de gebruikelijke parcours van 5 en 15 km en de Kids Run 1 km voor de jongste sportievelingen. Afspraak op zondag 8 mei.

De start van de 15 km wordt om 10u45 gegeven op het plein onder de Balkonrotonde. Het parcours kronkelt vervolgens door hartje Brugge langs bekende straten en pleinen als Het Zand, de Steenstraat, de Grote Markt, de Burg, de Rozenhoedkaai en de Dijver. Voor het eerst lopen de deelnemers ook door het prachtige Minnewaterpark. De finish ligt op Domein Ter Groene Poorte in de Spoorwegstraat. De deelnemers aan de 5 km gaan om 10u15 van start nabij het Begijnhof in de Prof. Dr. J. Sebrechtsstraat, ter hoogte van het Minnewater. Net als de lopers van de 15 km finishen ook zij bij Ter Groene Poorte.

Burgemeester Dirk De fauw: “Dwars door Brugge is en blijft een schitterende loopklassieker. Elk jaar lopen heel wat Bruggelingen en bezoekers het parcours door onze prachtige stad. Ook de sfeer naast het parcours is fantastisch. Duizenden supporters motiveren de lopers richting de eindmeet. Kortom, een topdag voor onze stad. Zelf heb ik de voorbije maanden ook veel getraind zodat ik zondag de 15 kilometer met succes kan uitlopen.”

Een nieuwigheid dit jaar is dat je de 5 km ook per twee kan lopen in de CM-Duorun. Je bent er met een buddyline verbonden met je loopmaatje en toont letterlijk de speciale band met je looppartner. De start wordt gegeven om 10u20. Naast de 5 en de 15 km staat er op zondag 8 mei in ENGIE Dwars door Brugge ook een Kids Run op het programma. Om 9u45 mogen kinderen tussen 4 en 12 jaar de spits afbijten in een race over 1 km.

ENGIE Dwars door Brugge maakt deel uit van de ENGIE Running Tour, de verzameling van de mooiste stadslopen van het land. Als officiële partner van de Running Tour wil ENGIE zo veel mogelijk mensen aanmoedigen om deel te nemen. Lopen geeft energie en kan ook helpen om vaker te kiezen voor meer duurzame verplaatsingen, wat perfect aansluit bij de ambitie van ENGIE om België te begeleiden in de transitie naar een koolstofneutrale toekomst.

Online inschrijven voor ENGIE Dwars door Brugge kan nog tot en met zaterdag 7 mei. Lopers kunnen zich op zondagochtend 8 mei ook nog ter plekke inschrijven in Brugge.

Deel dit bericht