Meeusen: ‘Ik heb mijn limieten nog niet bereikt’

meeusen0309a
Tom Meeusen is de kopman bij de Telenet Fidea Lions. "Ik heb een goede zomer achter de rug en ben er klaar voor", vertelde de 27-jarige Essenaar zaterdag tijdens de ploegvoorstelling en fandag aan het Sven Nys Cycling Center in Baal.

“Ik besef dat het heel moeilijk zal zijn om Wout Van Aert, Mathieu Van der Poel en Lars Van der Haar bij te benen, maar ik ben er wel op gebrand om te laten zien dat mijn limieten nog niet bereikt zijn”, aldus een strijdvaardige Meeusen. “Terwijl sommige jongens als een komeet naar de top schoten, ben ik de laatste drie jaren een beetje blijven hangen. Ik moet nu mijn eigen kwaliteiten terugvinden.”

Meeusen heeft naar eigen zeggen een prima voorbereiding gekend. “Beter kan niet. Ik heb minder wedstrijden gereden en hard aan de conditie gewerkt. En die is goed nu. De voorbije jaren begon ik soms vermoeid aan het seizoen. Ik hoop gewoon op een mooie winter. Met de omkadering zit het alvast prima. Met Sven Nys en Sven Vanthourenhout werd er iets extra toegevoegd aan de ploeg. We worden tot in de puntjes begeleid.”

De eerste maanden van het seizoen moet Meeusen het kopmanschap alleen dragen, maar vanaf 1 januari komt Lars Van der Haar erbij. “Telenet en Fidea zijn grote sponsors en enige kopman zijn is dan ook niet altijd gemakkelijk. De voorbije jaren gaf ik al aan open te staan voor de komst van een andere topper. Bovendien kunnen Lars en ik het prima met elkaar vinden. Dat zal dus wel loslopen.”

Deel dit bericht