Merci Iljooo!

iljospc

Iljo Keisse heeft zijn indrukwekkende (zesdaagse)carrière afgesloten met een derde plaats. De 39-jarige Gentenaar werd zondag op de slotdag van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent uitgebreid in de bloemetjes gezet. Komende donderdag volgt het ultieme afscheidsfeest in ‘zijn’ Kuipke.

Ploegmaat Jasper De Buyst en de andere zesdaagserenners vormden zondagnamiddag een erehaag voor hun afscheidnemende collega. Ook Iljo’s vrouw en twee zoontjes stonden hem op te wachten. Even daarvoor had vader Ronie de bloemen al mogen uitreiken toen Iljo tot groot jolijt van het publiek de dernyrace had gewonnnen.

“Deze plek is zo speciaal voor me”, sprak Keisse het volgepakte Kuipke toe. “Alles is hier begonnen. 30 jaar geleden zat ik hier achter de balustrade te dromen om pistecoureur te worden. Het was een lange weg om er te geraken.”

In 2002 maakte Keisse zijn debuut in de Gentse zesdaagse. Hij werd samen met de Zuid-Afrikaan Jean-Pierre Van Zyl 13de en laatste. Maar daarna ging het snel crescendo. In 2005 boekte Keisse zijn eerste overwinning in Gent. Zijn zevende en laatste triomf beleefde hij in 2018. Het Kuipke heeft hem al die jaren op handen gedragen.

“Ik heb altijd heel veel gekregen van het publiek”, sprak een geëmotioneerde Keisse. “Ik heb altijd mijn best gedaan om veel terug te geven. Ik moet jullie allemaal bedanken.”

Op donderdag 24 november volgt met ‘Merci Iljooo’ nog een groots afscheidsfeest voor de Keizer van het Kuipke. Klik hier voor meer info >>

Deel dit bericht