Mohoric: ‘Droomdag voor de ploeg’

Benelux Tour 2021 - Stage 7
Een jaar geleden schudde Mathieu van der Poel een straf nummer uit zijn benen in de slotrit van de Benelux Tour, zondag was het de beurt aan Matej Mohoric om te imponeren. ?Tactisch hebben we de perfecte rit gereden.?

Een jaar geleden schudde Mathieu van der Poel een straf nummer uit zijn benen in de slotrit van de Benelux Tour, zondag was het de beurt aan Matej Mohoric om te imponeren. “Tactisch hebben we de perfecte rit gereden.”

Op zo’n 75 kilometer van de streep begon Matej Mohoric aan het eerste luik van zijn avontuur. De Sloveen ging op de Muur mee in het spoor van Kasper Asgreen. “Het was niet de bedoeling om al zo vroeg de debatten te openen, maar toen Asgreen aanzette, moest ik wel volgen. Zo zaten we als ploeg in een zetel, anders moesten wij in de achtervolging de verantwoordelijkheid nemen. Daarna hebben we ons tactisch plan perfect uitgespeeld. In de slotfase was ik nog sterk genoeg voor de beslissende aanval.”

In de finale had Mohoric even uitzicht op de dubbelslag: ritwinst en eindzege. “Daar heb ik eigenlijk nooit mee in mijn hoofd gezeten. Daarvoor was de kloof met Sonny te groot. Het eerste doel was om zijn leidersplaats veilig te stellen, de tweede ambitie was om mijn tweede plaats te verdedigen. De ritwinst die we daar nu nog aan toevoegen is bonus.”

Mohoric straalde. “Op het einde nemen we gewoon alles mee naar huis. Dit is een droom voor de ploeg. En nu? Volgende week rij ik het EK, maar daar hebben we met Slovenië niet de beste ploeg. Op het WK in België zullen we wel tot de favorieten behoren.”

Deel dit bericht