Mohoric wint na straffe solo, Colbrelli pakt eindzege

Benelux Tour 2021 - Stage 7
Bahrain-Victorious heeft in de slotetappe van de Benelux Tour de puntjes op de i gezet. Een indrukwekkende Matej Mohoric won de slotrit, Sonny Colbrelli stelde met een tweede plaats zijn eindzege veilig.

De slotetappe van de Benelux voerde de renners van Namen naar Geraardsbergen. Leider Sonny Colbrelli noemde de Ardennenrit van zaterdag één van de zwaarste uit zijn carrière, maar van een rustige aanloop was er geen sprake. Met dank aan de gunstige rugwind draaide het peloton de gashendel van bij het begin helemaal open. In het eerste uur werd net geen 51 kilometer afgelegd.

Het duurde dan ook lang voor de eerste ontsnapping tot stand kwam. Een groepje van elf renners sprokkelde voor het ingaan van de lokale rondes in en rond Geraardsbergen een kleine minuut bij elkaar, maar na de eerst passage van de Muur werden de kaarten opnieuw geschud.

Muur zorgt drie keer voor schifting

Kasper Asgreen schudde stevig aan de boom en kreeg Matej Mohoric, Victor Campenaerts en Brandon McNulty mee in zijn spoor. Het kwartet maakte de aansluiting bij de kopgroep en liet bij de volgende passage van de Muur de rest definitief achter. Even later pikte ook Pöstlberger zijn wagonnetje nog aan.

De vijf leiders verzamelden een voorsprong van een minuut. Na versnellingen van Campenaerts en Mohoric vlogen McNulty en Pöstlberger overboord, maar bij het ingaan van de slotronde werden ook Asgreen, Campenaerts en Mohoric terug ingerekend.

De Sloveense hardrijder liet het echter niet aan zijn hart komen en vond nog wat reserves in zijn energietank. Een nieuwe versnelling op de Muur zorgde nu wel voor de definitieve beslissing. Asgreen, Wellens en waakhond Colbrelli gingen nog in de tegenaanval, maar beten in het zand.

Op een indrukwekkende manier rondde Mohoric zijn solo af. In de slotfase glipte Colbrelli nog mee in het spoor van Tom Dumoulin om zijn eindzege veilig te stellen. De Italiaan maakte met een tweede plaats het feestje van Bahrain-Victorious compleet.

Eerste Italiaan op erelijst

Colbrelli kroont zich zo tot eerste Italiaanse eindwinnaar van de Benelux Tour, Mohoric en Campenaerts vervolledigen het podium. Dankzij zijn tweede plaats in de slotrit neemt Danny van Poppel in extremis de puntentrui over van Tim Merlier. De eindzege in het Super 8 Checkpoint-klassement is voor Arjen Livyns.

Deel dit bericht