Mooie strijd door onnodige problemen

Belgian Wout Van Aert celebrates as he crosses the finish line to win the men elite race of the GP Sven Nys, the fourth stage (4/8) in the Trofee Veldrijden Cyclocross competition, Saturday 01 January 2022 in Baal, Belgium.
BELGA PHOTO DAVID STOCKMAN
Belgian Wout Van Aert celebrates as he crosses the finish line to win the men elite race of the GP Sven Nys, the fourth stage (4/8) in the Trofee Veldrijden Cyclocross competition, Saturday 01 January 2022 in Baal, Belgium. BELGA PHOTO DAVID STOCKMAN
WVA won de GP Sven Nys na een spannende strijd met Tom Pidcock. Van Aert vond dat hij het zichzelf onnodig lastig gemaakt heeft.

“Mijn valpartij was uiteraard mijn eigen schuld, maar die pech met mijn schoen maakt het natuurlijk dan nog extra lastig. Ik had achteraan het parcours gelukkig een aantal stukken waarop ik mijn kracht kwijt kon en dus goed doorkwam. Daar kwam ik telkens dichter bij Tom (Pidcock). Toen ik voelde dat de overwinning er nog in zat, ben ik er vol voor gegaan. Het was wel een mooie strijd. Dat zorgt natuurlijk voor meer ontlading in de laatste ronde. Alleen jammer dat ik mij dus de problemen onnodig op de hals gehaald heb. Ik had het ook prima gevonden als ik het van bij mijn eerste poging had kunnen volhouden. Er was deze keer zeker meer werk aan dan sommige van de vorige crossen. Tom is ook niet de eerste de beste om te kloppen. Ik probeerde vooral een plan te maken voor de laatste ronde. Ik wist dat ik op op de lastige strook bergop de kop kon overnemen en op de loopstrook die erop volgt, was ik telkens sterker. Ik concentreerde mij vooral op die plek om toe te slaan, en dat is gelukt.”

Deel dit bericht