Morkov/Hansen houden nipt De Ketele/Ghys af na vierde nacht

20211118-LottoZesdaagse-Webres-MatsPalinckx-339

De wereldkampioenen Michael Morkov en Lasse Norman Hansen behouden na de vierde nacht nipt de leiding in de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent. Kenny De Ketele en Robbe Ghys zitten hen op de hielen.

Het was Kenny De Ketele die in de eerste puntenkoers de tien punten pakte. In de tweede puntenkoers toonde Tuur Dens zich sterker dan de rest. In de ploegafvalling kreeg een goed volgelopen Kuipke een schitterende tweestrijd tussen Jonas Rickaert en Kenny De Ketele te zien. Uiteindelijk was eerstgenoemde de sterkste. In de baanronde bleken Michael Morkov met Lasse Norman Hansen andermaal de snelsten van het pak.

En dan volgde de Memorial Patrick Sercu, een ploegkoers over één uur. Vier teams, Morkov/Hansen, De Ketele/Ghys, De Buyst/Kluge en Keisse/Cavendish, mochten dit nummer in dezelfde ronde aanvatten. Van bij de start zat het spel meteen op de wagen. De Ketele en Ghys pakten zelfs uit met een doublette. Op 30 ronden van het einde trok de Belgische tandem opnieuw in de aanval. De Deense wereldkampioenen, Morkov en Hansen, counterden. Zij slaagden er in de laatste twee ronden alsnog in een ronde terug te nemen op De Ketele/Ghys. Deze laatsten behaalden wel de zege en de bijhorende 20 punten.
Door een sterke afsluitende 500 meter slaagden de Denen er ook in de leidersplaats te behouden na dag vier.

Net voor de eerste dernyreeks van de avond stonden de organisatoren van de Gentse zesdaagse erop Michel Vaarten te huldigen. De voormalige pistebondscoach reed jaren met de derny rond in ‘t Kuipke maar zal toch steeds herinnerd worden als de 19-jarige pistier die op de Olympische Spelen van Montreal, in 1976, een zilveren medaille behaalde tijdens de 1 kilometer tijdrit. Tien jaar later pakte Vaarten een bronzen medaille, dit op het WK in de puntenkoers. In de keirin was hij op datzelfde wereldkampioenschap de allersterkste met een gouden medaille tot gevolg.

Deel dit bericht