Niels Vandeputte verrast zichzelf met zege in Antwerpen

ScheldecrossU23
De Soudal Scheldecross voor beloften is een prooi geworden voor Niels Vandeputte. Na een straffe comeback reed de renner van Corendon-Circus solo naar de zege. In het algemeen klassement neemt Niels Derveaux de leidersplaats over van Lander Loockx.

Lange tijd leek de vierde manche van de DVV Trofee af te stevenen op een duel tussen Kielich en Benoist. Het Belgisch-Frans duo nam al in de eerster ronde afstand en bouwde gestaag een voorsprong uit tot twintig seconden.

Een eerste prikje van Benoist leek halfweg de cross zelfs al in een beslissende plooi te leggen, maar Kielich knokte zich terug en na een foutje van de Limburger in de zandstrook maakten ook achtervolgers Vandeputte en Maik Van der Heijden de sprong naar voren.

In de slotronde realiseerde Vandeputte zelfse de definitieve ommekeer met een sterke passage in de zandstrook aan de boorden van de Schelde. Goed voor zijn tweede overwinning van het seizoen. In de achtergrond reed Kielich op een handvol seconden naar de tweede plaats, Benoist moest tevreden zijn met de derde stek.

VANDEPUTTE: ‘ONVERWACHTE OVERWINNING’

“Ik had niet verwacht dat ik hier als eerstejaars zo’n wedstrijd kon winnen”, geeft Vandeputte toe. “Toen het gat bijna twintig seconden was dacht ik dat we voor de derde plaats reden, maar ik heb de moed nooit verloren en ben blijven vechten. Plots zag ik ze opnieuw rijden en kreeg ik een extra boost.”

“In de laatste ronde wou ik op kop aan de zandstrook beginnen. Ik heb gelopen tot mijn benen er bijna afvielen, maar op het einde had ik toch een paar meter, die ik kon vasthouden tot aan de finish. Al heeft het mij veel energie gekost, ik had bijna geen kracht meer om mijn handen in de lucht te steken.”

Deel dit bericht