Nys: ‘Tevreden over wedstrijd’

nysham1
Sven Nys legde Wout van Aert het vuur aan de schenen in de KwadrO Flandriencross (bpost bank trofee). De renner van Crelan AA Drink Team kon achteraf leven met zijn tweede plaats. "Ik ben tevreden over mijn wedstrijd."

“De eerste twee ronden heb ik tijd verloren”, vertelt Nys. “Ik moest geduldig zijn in de achtervolging want renners passeren was niet simpel. Eenmaal in tweede positie kon ik een egaal tempo rijden, maar de kloof dichten lukte niet. Hij rijdt daar hé, maar je kan er niet naartoe. En zelf in overdrive gaan heeft geen zin. Dan maak je foutjes.”

Nys stak zijn bewondering voor Van Aert niet onder stoelen of banken. “Hoed af voor wat hij hier laat zien. Hij breekt de koers open en zet ze naar zijn hand. Ik was graag het duel aangegaan, maar ik ben tevreden over mijn wedstrijd. Ik heb er alles aan gedaan om hem nog onder druk te zetten. Dit was cross op zijn mooist.”

PAUWELS: ‘ZE WAREN BETER’

Kevin Pauwels mocht als derde mee op het podium. “Ik was goed weg, maar al in de eerste ronde had ik problemen op de schuine kant. Ik moest dadelijk een gaatje laten. Dat kon ik bijna dichten, maar dan ging ik opnieuw in de fout op de schuine kant. Winnen is me hier nog nooit gelukt en dat is spijtig. Ik had een redelijk goeie dag en heb er het maximum uitgehaald. Zij waren gewoon beter.”

Deel dit bericht