Ook de Europese kampioenen ploegkoers present

Golazo
Golazo

Naast de eerder aangekondigde wereldkampioenen Havik en van Schip zijn ook de Europese kampioenen ploegkoers Roger Kluge en Theo Reinhardt opnieuw op het appel in Gent. Ook enkele beloftevolle Belgen zullen van 14 tot 19 november hun opwachting maken op de 82ste Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent.

Roger Kluge en Theo Reinhardt hoeven nog nauwelijks voorgesteld te worden aan wie het baanwielrennen en de Lotto Zesdaagse Gent volgt. De Duitsers rijden voor de vierde keer samen in Gent: in 2018 voor het eerst, in 2019 werden ze derde en ook vorig jaar stonden ze samen aan de start. Het duo verlengde dit jaar zijn Europese titel op de ploegkoers en is in het internationale baanwielrennen één van de absolute topkoppels.

Behalve de titelverdedigers Robbe Ghys en Lindsay De Vylder staat er nog één volledig Belgisch koppel aan de start: Noah Vandenbranden en Tuur Dens. De ploegmaats bij Sport Vlaanderen-Baloise pakten beiden ook al medailles op de grote kampioenschappen eerder dit jaar: Dens brons op de scratch op het WK in Glasgow, Vandenbranden twee keer goud op het EK U23.

Gianluca Pollefliet op zijn beurt rijdt dit jaar met de Duitser Tim Torn Teutenberg, debutant Milan Van den Haute wordt gekoppeld aan de ervaren Italiaan Michele Scartezzini, meervoudig Europees medaillewinnaar in de ploegenachtervolging. Jonas Rickaert krijgt met de Deen Lasse Norman Hansen ook een pak ervaring én medailles aan zijn zijde.

Laatste tickets

Wie van 14 tot 19 november de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent wil bijwonen, kan best zo snel mogelijk een plaats reserveren. Er zijn nog maar een beperkt aantal tribuneplaatsen voor dinsdag, woensdag, donderdag, zaterdag en zondag beschikbaar.

Deel dit bericht